Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura vs. lopovluk

Predstavljena prva antikorupcijska proza u svijetu - Ispod stola

ispod stola
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
20.04.2011.
u 22:24

Zorislav Antun Petrović iz Transparency Internationala Hrvatska napomenuo je kako smatra da je “pero jače od mača”

Prva antikorupcijska proza u svijetu, zbirka priča “Ispod stola”, jučer je predstavljena u Novinarskom domu. U sklopu akcije Knjigom protiv korupcije pisci u kratkim pričama najviše upozoravaju na “malu” korupciju, onu koja nas svakodnevno okružuje.

Zorislav Antun Petrović iz Transparency Internationala Hrvatska, jedan od pokretača drukčije borbe protiv korupcije, napomenuo je kako smatra da je “pero jače od mača” i da će se kulturnom protutežom u društvo uspjeti usaditi veći stupanj moralnosti i smanjiti toleranciju prema torbarenju.

– Najgora je ravnodušnost. Ovakve geste imaju smisla iako je meni draže ići na ulicu i suprotstaviti se nepravdi – kratko je objasnio poznati književnik Edo Popović, jedan od 10 etabliranih i pet neafirmiranih hrvatskih pisaca čije su priče našle svoje mjesto u knjizi.

Na predstavljanju su bili i predsjednik Ivo Josipović koji je napomenuo kako se već puno učinilo u borbi protiv korupcije prisjetio se slučaja Ive Sanadera, državni odvjetnik Mladen Bajić i ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan.

Prodaja “Ispod stola” na kioscima počinje u petak po cijeni od 39,90 kuna.

Komentara 1

CU
cunt
16:22 21.04.2011.

opet mi prvaci sviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiijeta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije