Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Predstavljena prva antikorupcijska proza u svijetu - Ispod stola

Zorislav Antun Petrović iz Transparency Internationala Hrvatska napomenuo je kako smatra da je “pero jače od mača”
20. travnja 2011. u 22:24 1 komentara 8 prikaza
ispod stola
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Prva antikorupcijska proza u svijetu, zbirka priča “Ispod stola”, jučer je predstavljena u Novinarskom domu. U sklopu akcije Knjigom protiv korupcije pisci u kratkim pričama najviše upozoravaju na “malu” korupciju, onu koja nas svakodnevno okružuje.

Zorislav Antun Petrović iz Transparency Internationala Hrvatska, jedan od pokretača drukčije borbe protiv korupcije, napomenuo je kako smatra da je “pero jače od mača” i da će se kulturnom protutežom u društvo uspjeti usaditi veći stupanj moralnosti i smanjiti toleranciju prema torbarenju.

– Najgora je ravnodušnost. Ovakve geste imaju smisla iako je meni draže ići na ulicu i suprotstaviti se nepravdi – kratko je objasnio poznati književnik Edo Popović, jedan od 10 etabliranih i pet neafirmiranih hrvatskih pisaca čije su priče našle svoje mjesto u knjizi.

Na predstavljanju su bili i predsjednik Ivo Josipović koji je napomenuo kako se već puno učinilo u borbi protiv korupcije prisjetio se slučaja Ive Sanadera, državni odvjetnik Mladen Bajić i ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan.

Prodaja “Ispod stola” na kioscima počinje u petak po cijeni od 39,90 kuna.

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • cunt:

    opet mi prvaci sviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiijeta