Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Požar u Stupniku ugašen, nema ozlijeđenih, izgorjelo 300 ha šume

Promet je od 21.17 uspostavljen prema normalnom redu vožnje te se ne očekuju daljnja kašnjenja
06. ožujka 2012. u 19:04 5 komentara 48 prikaza
vatrogasci,požar (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Željeznički promet od Zagreba prema Karlovcu bio je prekinut od 18.25 sati do 21.17 sati zbog snažnog požara koji je izbio na području od Donjeg Stupnika prema Horvatima u smjeru Karlovca, uz samu prugu. Kako su javili iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje, požar je zahvatio travu i nisko raslinje uz prugu te obližnju šumu, a željeznički promet morao je biti prekinut zbog sigurnosti putnika i gašenja požara dva kilometra duge i dvjesto metara široke fronte.

Ljudstvo i tehnika morali su zbog gašenja požara prelaziti prugu pa je napajanje željezničke pruge bilo u prekidu tijekom vatrogasne intervencije. Kuće i stanovništvo Stupnika i okolnih mjesta ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi. Požar se zatim proširio u smjeru Karlovca, no vatrogasci su ga uspjeli udaljiti od pruge, nakon čega je ponovno uspostavljen redoviti željeznički promet prema Karlovcu.

Zbog duge fronte požara i dobre vidljivosti, vatra se se vidjela kilometrima uokolo, što je uznemirilo lokalno stanovništvo, no brzom intervencijom požar je ubrzo stavljen pod nadzor i nema otvorenog plamena. Vatrogasne snage ostale su preko noći dežurati na terenu te saniraju požarište. Vatrogascima iz DVD Stupnika, koji su prvi izašli na mjesto požara, uskoro nakon dojave u pomoć su pristigle vatrogasne snage iz obližnjih mjesta.

Na terenu je požar gasilo dvadeset vatrogasnih društava s oko 75 ljudi i petnaest vozila, a vatrogasci su pristigli iz DVD-a Sveta Nedelja, Rakitje, Kerestinec i ostalih okolnih društava. Ozlijeđenih, srećom, nije bilo, a izgorjelo je oko 300 ha mlade šume. Zbog prekida željezničkog prometa došlo je do višesatnih kašnjenja u polascima i dolascima šest vlakova na zagrebačkom željezničkom kolodvoru.

– Putnički vlak Zagreb-Rijeka kasnio je 170 minuta, IC vlak Split-Zagreb 68 minuta, Zagreb – Ogulin 106 minuta, Zagreb-Duga resa 102 minuta, brzi Rijeka – Zagreb 168 minuta, a putnički Duga Resa – Zagreb 168 minuta – potvrdili su nam iz Hrvatskih željeznica.

Promet je od 21.17 uspostavljen prema normalnom redu vožnje te se ne očekuju daljnja kašnjenja.

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije
  • Demko:

    Svaka čast, ovako je već bolje.

  • Demko:

    Koliko je meni poznato Stupnički Obrež se nalazi sjeverozapadno od CESTE Zg-Ka, dok željeznička pruga prolazi između STUPNIKA i Demerja, tako da gorjeti može jedino u Stupniku a nikako u Stupničkom Obrežu. Razlika se mjeri kilometrima, pak bi dragi novinari ... prikaži još!i mogli malo proučiti zemljopisnu kartu!

  • kitty2:

    pozar je uz samu prugu od donjega stupnika prema horvatima uz samu ravninu pruge tako se siri...ja sam na samome rubu stupnika kod sume i vidim kaj se dogada ako ovako nastavi ocekuje ih jako teska borba sa vatrom