Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar u zagrebu

Požar je podmetnuo zaštitar, isti onaj koji ga je gasio!

Požar u Zagrebu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/8
01.05.2019.
u 18:35

Dok je obavljao svoj zaštitarski posao, uzeo je ključ ulaznih vrata zgrade, otključao je te sišao u podrum i ondje zapalio drveni ormar u kojemu su bili arhivirani razni papiri.

Od junaka do osumnjičenika u manje od 24 sata – tako bi se mogao opisati put 25-godišnjeg zaštitara koji je u ponedjeljak oko četiri sata podmetnuo požar u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Rockefellerovoj ulici.

Dok je obavljao svoj zaštitarski posao, uzeo je ključ ulaznih vrata zgrade, otključao je te sišao u podrum i ondje zapalio drveni ormar u kojemu su bili arhivirani razni papiri. Potom je na isti način podmetnuo požar i u susjednoj, upravnoj zgradi HZJZ-a, gdje je zapalio registratore na drvenim policama.

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nakon što je podmetnuo dva požara, ključeve druge zgrade bacio je u travu pedesetak metara dalje, a potom je, kako bi otklonio sumnju sa sebe, utrčao u prvu zgradu u kojoj se požar već rasplamsao te ga sam počeo gasiti. Pozvao je i vatrogasce, ali do njihova dolaska zaštitar je gotovo uspio ugasiti požar koji je sam izazvao.

Sumnju kod policajaca, koji su naknadno obavljali očevid, izazvali su upravo ključevi koje su pronašli u travi, a znali su da ih je onamo u to doba noći mogao odbaciti jedino zaštitar. Zašto je odlučio podmetnuti požar, na ispitivanju u policiji nije želio reći. 

Komentara 31

Avatar Tračalo
Tračalo
19:26 01.05.2019.

opet dokaz da su liječnički pregledi prilikom zaposlenja nepotrebni trošak.

Avatar rubinet
rubinet
19:40 01.05.2019.

Ako je zaštitaru bilo dosadno trebao je u knjižnici posuditi Krležinu zbirku Hrvatski bog Mars. Sigurno bi je pročitao u hipu. Odličan spoj melankoličnog impresionizma i uzburkanog ekspresionizma..

Avatar rubinet
rubinet
18:53 01.05.2019.

Prolaze li ti zaštitari kakovu provjeru i procjenu. Tjelesnu, psihičku ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije