Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGLICE Evakuirani iz Kupske uliceod izvođača traže 300 do 400 eura mjesečno za podstanarstvo

Povratak u kuće kad Tehnika izda potvrdu

teta-txt.jpg
import
26.09.2007.
u 01:20

Stanari evakuirani iz Kupske, Galovečke, Plitvičke i Sutlanske prekjučer su angažirali odvjetnicu Vesnu Jurički koja je jučer u 14 sati u zgradu HEP-a u Vukovarskoj došla na sastanak s Miljenkom Zovkom, zamjenikom direktora proizvodno-tehničkog sektora Tehnike, Zvonimirom Šostarom, gradskim pročelnikom za socijalnu skrb, njegovom zamjenicom i predstavnicima stanara.

O odšteti naknadno
- Tehnika nam je obećala danas do 14 sati dati odgovor na zahtjev za smještaj evakuiranih stanara u podstanarstvo ili novčanu naknadu u iznosu od 300 do 400 eura mjesečno, koliko prosječno stoji unajmljivanje stana za četveročlane obitelji. Za razgovor o odšteti je prerano  rekla je prije sastanka odvjetnica. Nakon otprilike sat vremena sa sastanka je izišao Z. Šostar.

- U Plitvičku, Galovečku te Kupsku na brojevima 1, 3, 5, 19, i 21 stanari će se moći vratiti čim za to Tehnika izda potvrdu. Plin, struja i voda priključit će se za nekoliko dana. Svakoga sata vrše se mjerenja uređajima preciznima u desetinku milimetra i tlo je potpuno mirno kao i dizalica  rekao je Šostar i naglasio da će smještaj ostalih stanara osigurati izvođač radova, a ne grad.

Nakon gotovo dvosatnog sastanka pred novinarima se nije pojavio predstavnik Tehnike kao ni odvjetnica Jurički nego samo Šostarova zamjenica Višnja Fortuna i predstavnik stanara Boris Bećir.

Tri razine problema
- Tehnika će odgovore na pitanja stanara dati sutra na sastanku u 16 sati. Tada će se znati u koje se kuće stanari mogu vratiti  rekla je Fortuna i dodala da je svakoj obitelji u hotelu u Remetincu dodijeljeno 1000 kuna, a oni ostali za novčanu pomoć mogu se javiti u Centar za socijalnu skrb u Ulici Cvijete Zuzorić 53.  Postoje tri razine problema i prvo rješavamo onu najlakšu  kuće u koje se stanari brzo mogu vratiti, zatim ostaju one u koje će useljavanje ići sporo te one u koje se više ne može useliti  kaže Višnja Fortuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije