Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubitelj kultnog filma u Zagrebu

'Povratak u budućnost' mi je promijenio život

povratak u budućnost
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/14
18.10.2015.
u 14:15

U srijedu 21.10 i u nas će, u Centru za kulturu Trešnjevka, biti prikazan film u kojem se junak iz 1985. 'vraća' u dan 30 godina kasnije, tj. 21.10.2015.

Zagreb će se u srijedu 21.10. pridružiti brojnim svjetskim metropolama u kojima će se obilježiti 30. obljetnica jednog od najpopularnijih tinejdžerskih filmova u povijesti. Naime, u Centru za kulturu Trešnjevka u 20 sati bit će projekcija filma Povratak u budućnost. Da, pogodili ste - riječ je upravo o datumu na koji Marty McFly, glavni junak filma stiže iz prošlosti u tada daleku budućnost.

I skate događaj

–Na našem Fantastic Film Festivalu najposjećenije su projekcije klasika pa uvijek posvetimo određenu pozornost tome je li u vrijeme festivala i poneki jubilej, kaže nam Mia Pećina, organizatorica projekcije kultnog filma te dodaje da je trebalo neko vrijeme da se dobije dozvola producenata, ali uspjelo se pa će Zagrepčani moći još jednom uživati u pustolovinama Martyja, njegove obitelji te pomaknutog dr. Browna.

–Imat ćemo i tematski party u kavani Johann Franck i veliko skate događanje, otkriva M. Pećina. Ne sumnjamo da će događaj biti praćen jer Povratak u budućnost ima brojne fanove u nas. Velikogoričanin Marijo Borković veliki je ljubitelj serijala i svoju je emociju pretvorio u kolekcionarstvo, ima pozamašnu zbirku predmeta vezanih uz film.

Potrošio 25-30.000 eura

–Povratak u budućnost promijenio mi je život, na najbolji način. Usudio bih se reći kako se to kod mene dogodilo slično kao kada ljudi kažu da ih je promijenila vjera, kaže Marijo koji za svoju kolekciju kupuje samo nove stvari, često i od drugih fanova filma kojih ima širom svijeta.

–S filmom sam zavolio i flipere pa ih imam i u kolekciji. Nakon što se film pojavio, svi smo morali imati skateove, no tada smo mogli nabaviti samo one loše. Sad imam onaj pravi. Više od 90 posto predmeta nabavio sam na eBayju a Facebookom se povezujem s drugim kolekcionarima. Tako su mi iz Japana stigla dva auta na daljinsko upravljanje. Dosad sam potrošio između 25 i 30.000 eura, no još uvijek nemam Martyjeve tenisice za hoverboard. Ma, cijela je obitelj u tome, kaže Marijo koji će nam otkriti kako mu je drugi dio serijala još upečatljiviji od prvog.

–Pa tko bi se sjetio priče s almanahom, toga može biti samo u Povratku u budućnost, kaže Borković.

Komentara 5

DO
dodo14
07:38 19.10.2015.

BRAVO da ste se sjetili VL. Očekivao sam cijelu trilogiju ovaj tjedan sa drugim dijelom u srijedu na nekoj od TV postaja. Ali ništa, nitko se nije sjetio.

A1
A1ibaba
16:31 18.10.2015.

Brate,pretjerao si sa svojom opsesijom.De se skuliraj malo.Znam da svatko ima svoj hobi i opsesiju,ali ovo granici sa ludilom.

IV
ivanhoe1980
01:14 19.10.2015.

Kapa dole! Ovaj film bih mogao gledati 10 dana za redom i ne bi dosadio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije