Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14. po redu

Ovo će biti ruta Povorke ponosa u Zagrebu 13. lipnja

povorka ponosa
Foto: Zagreb Pride
1/2
11.06.2015.
u 13:45

Slogan povorke ove godine glasi ''Glasnije i hrabrije: Antifašizam – bez kompromisa!''.

U Zagrebu će se 13. lipnja održati 14. po redu Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2015., najavio je Zagreb Pride.

Slogan povorke ove godine glasi ''Glasnije i hrabrije: Antifašizam – bez kompromisa!''. Okupljanje će početi u 15 sati na Trgu Marka Marulića te će proći središnjim zagrebačkim ulicama – Ulicom Farkaša Vukotinovića (''zeleni val''), Roosveltovim trgom, Trgom maršala Tita, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom, Šoštarićevom ulicom i Ribnjak ulici – i završiti javnim skupom i koncertom grupe Nipplepeople u parku Ribnjak.

– Ovogodišnjom Povorkom želimo pokazati naše nezadovoljstvo i zabrinutost smjerom u kojem Hrvatska i njeno društvo idu. Ove godine, mi, lezbe, pederi, bi, trans i queer osobe u Povorci ponosa, svoju LGBTIQ Povorku ponosa posvećujemo svim građankama i građanima. Mi ne želimo više mirno stajati i šutke gledati kako se u javnosti promovira isključivost, šovinizam, brojenje krvnih zrnaca, jednoumlje, nasilje, ustašovanje i fašizam. Zagreb Pride ove godine je za 100% šarenu Hrvatsku, za Hrvatsku svih naših sugrađana i sugrađanki, za Hrvatsku različitosti – za Hrvatsku svih nas – navodi u priopćenju Zagreb Pride.

>> LGBT udruge tražit će da lezbijski i gej parovi mogu posvajati i djecu

>> Povorka ponosa prošla praznim ulicama Splita

Komentara 65

UM
umnjak
12:14 19.05.2015.

Više nam je pun kufer netolerantne LGBT zajednice. Ignorirati ovu egzibicionisticku paradu!

ZA
zambezi
11:30 19.05.2015.

Ne bi trebao nitko ni pogled bacit na tu povorku. A ne pridavat im toliku paznju. Briga me sta rade i s kim u svoja cetri zida. Al da djeca to gkedaju i misle da je to ispravno ,to me zalosti.

MS
mare_split
11:49 19.05.2015.

'Ponos'? Ej, Narode kužite li što je devalvacija pojmova i značenja! Ovo je dobra prilika da shvatite kako su moral, etika, demmokracija, Istina, ... i 'ponos' odavno zloporabljeni pojmovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije