Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa?

Nove nevolje za Tomaševića: Povjerenstvo otvorilo novi predmet zbog spornog imenovanja

Gradonačelnik Tomašević obišao početak radova na Domovinskom mostu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
12.07.2021.
u 12:52

Razlog novogh postupka je imenovanje Tomislava Lauca, donatora kampanje platforme Možemo! u Upravno vijeće bolnice Srebrnjak. Za prvi predmet pokrenut sredinom lipnja, doznajemo, nije dostavio dokumentaciju

Već drugi put u manje od mjesec dana. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je jutros još jedan predmet protiv novoimenovanog zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Ovoga puta spornim im se čini imenovanje Tomislava Lauca u Upravno vijeće bolnice Srebrnjak. Naime, spomenuti profesor antropologije i stomatolog donirao je kampanju platforme Možemo! s 10.000 kuna, a potom je prošlog tjedna imenovan u Upravno vijeće bolnice. 

Pokretanje novog predmeta potvrdila nam je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Na Povjerenstvu je sada da utvrdi sve činjenice vezane uz predmet te da potom donese odluku o pokretanju ili obustavljanju postupka. 

Ovo je već drugi postupak otvoren protiv novoizabranog gradonačelnika. Prvi je pokrenut sredinom lipnja zbog povrede članka 15. Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Povjerenstvo je tada donijelo odluku kako je u imenovanju šefova Zagrebačkog holdinga, Tomašević prekršio proceduru.  

"Članove upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava u kojima jedinice lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave ima dionice ili udjele u vlasništvu (kapitalu društva) predlaže glavnoj skupštini, odnosno skupštini društva predstavničko tijelo jedinice lokalne i jedinice područne (regionalne) samouprave, stoji u tom članku", stoji u navedenom članku Zakona. 

Usprkos tome što su prošla gotovo tri tjedna, Tomislav Tomašević još uvijek nije dostavio dokumentaciju koju je od njega zatražilo Povjerenstvo, kaže Nataša Novaković. 

-Ništa još nismo dobili. Pričekat ćemo još ovaj tjedan, a onda poslati požurnicu - rekla nam je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković u kratkom telefonskom razgovoru. 

Komentara 27

DU
Deleted user
13:06 12.07.2021.

nije ni poceo odnosno poceo je raditi ...ali nista nije napravio .. a vec je u dvostrukom sukobu interesa...krenulo ga kao milorada kad je tu bio vucic

Avatar southman
southman
13:04 12.07.2021.

Dva mjeseca vlasti dva postupka Povjerenstva. Možemo odlučno u borbu protiv korupcije.

SV
svetkocvetko
13:15 12.07.2021.

Nemislim da je namjerno jednostavno nezna covjek nikad nije radio u zivotu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije