Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Uskrsa

Postavljene dvije velike pisanice ispred katedrale

pisanica
Patrik Macek/PIXSELL
29.03.2012.
u 15:12

Po staroj tradiciji, pisanice predstavljaju simbol plodnosti i novog života. Pisanice pred katedralom tradicija su i simbol grada u ovo doba godine.

U povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, na Kaptolu ispred katedrale postavljene su dvije velike uskrsne pisanice. Oslikali su ih umjetnici iz Koprivničko-križevačke županije u maniri hrvatske naive, a ondje će ostati do 16. travnja. Svaka pisanica visoka je 2,05 metara, široka 1,5 metar i zajedno s postoljem teška 120 kilograma.

Pisanice su postavljene u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. Po staroj tradiciji, pisanice predstavljaju simbol plodnosti i novog života. Pisanice pred katedralom tradicija su i simbol grada u ovo doba godine.

Ključne riječi

Komentara 1

AG
Agramer198
15:32 31.03.2012.

Fora izgledaju. Samo šteta kaj nema kokoši sposobnih da tak nešto izlegnu, dajte zamislite taj mrcinski omlet. Ne bi više bilo gladi u S. Koreji....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije