Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Postavili katadioptere, ali ugasili javnu rasvjetu

U Hrgovićevoj na Jarunu problemi zbog uređaja iz Mesničke, preko neosvijetljenog pješačkog prijelaza idu i vrtićanci
18. prosinca 2014. u 10:26 8 komentara 4405 prikaza
16.12.2014., Zagreb - Na krizanju ulice Hrgovici i Klekove ulice, postavljeni su trepteci katadiopteri koji su prethodno bili rasporedjeni duz Mesnicke ulice. Katadiopteri upozoravaju vozace na pjesacki prijelaz na kojemu trenutno ne radi ravna rasvjeta.
Pogledajte galeriju 1/2

Kako bi iznimno prometni pješački prijelaz na Jarunu bio uočljiviji, sa svake strane ceste pokraj zebre postavljena su po četiri svjetleća katadioptera, no onda je u isto vrijeme ugašena javna rasvjeta oko istog prijelaza. Stoga je on već tjedan dana u potpunom mraku, iako se nalazi tik uz dječji vrtić, crkvu i hotel.

–Treba ima hrabrosti prijeći cestu kada padne mrak, jer ako netko nosi crno uopće ga se ne vidi – poručuje Mladen Matković, stanar Hrgovićeve ulice gdje su postavljeni sporni katadiopteri koji tako nakon građana iz Mesničke ulice muče i stanovnike Jaruna.

– Došli su radnici krajem prošlog tjedna i postavili su katadioptere, što nije nikakav problem, ali onda je došla i dizalica te su radnici ugasili javnu rasvjetu – objašnjava Matković te kaže da je najveći problem vrtić koji radi i kada se smrači, pa djeca moraju po mraku prelaziti cestu.

Da ne shvaćaju zašto je javna rasvjeta ugašena, poručuju i ostali građani koje smo navečer zatekli na spornom prijelazu.

– Vidjeli bi se katadiopteri i da su ostavili svjetla, ovo nema smisla. Prvo smo mislili da lampa ne radi, ali to već predugo traje – poručuju.

Iz HEP-a objašnjavaju da je briga o javnoj rasvjeti u nadležnosti Grada od kojeg nismo uspjeli doznati zašto je rasvjeta ugašena te ugrožava li se na taj način sigurnost pješaka.

Katadiopteri su nedavno, osim u Hrgovićevoj ulici, postavljeni i na drugim lokacijama u gradu, poput Jarunske i Zvonimirove ulice, na Novoj cesti te Zagrebačkoj aveniji.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

 • Milkica:

  Još da dodam - boli Grad neka stvar za njegove stanovnike, u što smo se do sad bezbroj puta mogli uvjeriti. Fućka se tam nekoj babi u kancelariji hoće li netko zaglaviti u mraku na pješačkom ili ne. A "prometne ... prikaži još! stručnjake" s Prometnog faksa da ne spominjem.

 • Deleted user:

  Pa kaj. Tko nas šljivi. Mi smo stoka sitnog zuba i potrošna roba. Dok plaćamo svačije hirove i zamisli, dok se napravljeno par puta popravlja, a mi plaćamo, zakaj se ne bi ponašali prema nama kako i zaslužimo. Kad od ... prikaži još!od nekoga radiš budalu, a on čkomi i dopušta, kaj buš nek delal još i veću. Kome sm o povjerili vlast u Zagrebu ali i Hrvatskoj - tak nam i je

 • Avatar SimeDjodan
  SimeDjodan:

  Nije Hrgovićeva, nego se ulica zove "Hrgovići". Stalno se uzrujavam koja je ovo razina ili nizina novinarstva u VL.