Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljedice oluje u Sesvetama

Poplavljenim stanovnicima zamjenski stanovi, pomoć pri obnovi i plaćene komunalije

01.08.2014., Sesvete, Zagreb - Stanovi i podrumu u ulici Ive Dulcica poplavljeni su zbog nedavnih obilnih kisa. Zrtve poplave obisao je grdonacelnik Milan Bandic.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
03.08.2014.
u 08:07

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je građane u ulici Ive Dulčića kojima su stanovi potopljeni i tri dana nakon oluje koja je poharala grad

Marica Čorić drugi je put ostala bez doma. Najprije je njezina obitelj prognana za vrijeme rata, a sada joj je bujica potpuno uništila stan u Sesvetama.

Ovaj će put sve troškove pokriti Grad Zagreb, objasnio je gradonačelnik Milan Bandić koji je u petak posjetio umirovljenicu i njezine sustanare u Ulici Ive Dulčića čija je zgrada potopljena.

– Potok se digao i voda je u trenu počela navirati u stan, nosilo je vrata i prozore, a ja sam uspjela spasiti samo nepokretnog muža – govori Marica Čorić o posljedicama oluje Melisa koja je u srijedu najjače pogodila istok grada gdje se i tri dana nakon nevremena ispumpava voda iz podruma i odvozi glomazni otpad.

Ona i muž sklonili su se u Ivanju Reku kod kćeri koja je samohrana majka i podstanarka.

– Drugo si ne možemo priuštiti jer su nam zajednička primanja 2100 kuna, a troškovi su već narasli budući da moramo plaćati njegu za supruga na drugoj adresi – objasnila je Marica Čorić koja će od idućeg tjedna ipak dobiti zamjenski stan u Novom Jelkovcu.

Odlučio je tako gradonačelnik Milan Bandić, a to je samo jedna od mjera kojima će se pomoći stradalima. Grad će financirati sve troškove sanacije, a platit će i račune za struju i vodu. – Glavno da stanari ništa sami ne plate – objasnio je gradonačelnik kojeg su stanari ispratili pljeskom. Napomenuo je da se redovito ulaže u infrastrukturu, ali da se katastrofe ne mogu predvidjeti.

Poručio je i da treba paziti da se situacija ne iskoristi za profiterstvo. Dodatni problem stanarima predstavlja činjenica da se radi o bespravno sagrađenoj zgradi te im je gradonačelnik preporučio da tuže vlasnika, u čemu će im također pomoći Grad.

– Stanari su prevareni, oni žive u jednom od 100 tisuća bespravnih objekata i ja neću biti miran dok se to ne riješi – poručio je Bandić.

Pogodila nas je katastrofa koju ne pamte ni najstariji Zagrepčani

 

Komentara 8

SO
soovls
13:04 03.08.2014.

Netko je izgradio zgradu bez dozvola. Ali, državni inspektori to nisu spriječili. I, kako je loše stanje sa građevinskom dokumentacijom, dobrim dijelom zbog ne-učinkovite države, taj investitor prodaje stanove u zgradi. Ovi nesretnici su te stanove platili. Ta nisu ihih dobili badava. U ovome trenutku Bandić iskazuje socijalnu osjetljivost i to je u redu. Za to društvo i služi. Naravno, država koju desetljećima vode političari bez znanja, je kriva što je do toga uopće došlo.

FA
fakin2012
09:04 03.08.2014.

netko je bespravno sagradio stanove uz potok koji nema zaštitni nasip? I to će sad platiti građani koji nisu?

MR
mrnmarina
10:53 03.08.2014.

Imaš bespravno sagrađenu kuću, i to na mjestu gdje nema gradnje. Za nagradu dobiješ stan koji su gradili zagrepčani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije