Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI INCIDENT

Ponovno srušen Zid boli

23.12.2002.
u 00:00

* Kome to smeta? Žalosno je da ćemo ispred simbolike hrvatske slobode u vlastitoj državi morati stražariti, govorili su ogorčeni prolaznici tijekom očevida * Drugo rušenje u svega desetak dana moglo bi ubrzati realizaciju ideje o premještanju spomenika žrtvama Domovinskog rata na Mirogoj

Tridesetak cigli Zida boli u Selskoj ulici srušene su jučer između 19.40 i 20 sati. Zasad nepoznati počinitelj u razmaku od desetak dana ponovio je vandalski čin četvorice SFOR-ovih vojnika. Ogorčeni susjedi, koji nisu uspjeli vidjeti počinitelje, za ponovno rušenje optužuju pijane prolaznike.

- Imam dvije cigle, za dva brata, na tom zidu. Ne znam zašto nekima smeta uspomena na sve one koji su dali život za domovinu. Išao sam u dućan oko 19.30 sati i dok sam se vraćao, zid je još bio čitav. Kada sam u 20 sati slučajno pogledao kroz prozor, vidio sam srušene cigle - rekao je vidno uzrujan Ante Bošković, koji je o nemilom događaju obavijestio policiju.

Na poprište događaja ubrzo je stigla policija i desetak stanara i slučajnih prolaznika.

O načinu na koji je zid srušen i o broju počinitelja od policije sinoć nismo uspjeli ništa saznati jer je očevid bio u tijeku. Neslužbeno smo tek doznali kako je do rušenja cigli, od kojih je nekoliko razbijeno, došlo nasilnim djelovanjem.

- Kome to smeta? Žalosno je da ćemo ispred simbolike hrvatske slobode u vlastitoj državi morati stražariti. Da smo ih barem uhvatili na djelu - govorili su ogorčeni prolaznici tijekom očevida.

Drugo rušenje Zida boli u samo desetak dana moglo bi ubrzati realizaciju ideje o premještanju spomenika žrtvama Domovinskog rata na Mirogoj. Prema izjavama susjeda, sinoćnji incident, kao i onaj od 9. prosinca kada su zid srušila četvorica vojnika SFOR-a, nije usamljen.

- Svako malo netko sruši par cigli. Tome bi trebalo stati na kraj! Vlasti moraju intervenirati, ali najprije treba pronaći krivca - kazao je A. Bošković.

Mato Rajić, Zoran Turković

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije