Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trend iseljavanja

Policijske statistike potvrdile - lani u svijet otišlo 6060 Zagrepčana

24.06.2013., Zagreb - U PUZ-u u Petrinjskoj ulici stvaraju se guzve na izdavanju novih osobnih iskaznica zbog ulaska Hrvatske u EU.Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL
09.07.2015.
u 11:33

U odnosu na 2013. godinu broj onih koji su se iselili iz grada i županije veći je čak 34 posto, naglasili su u PU zagrebačkoj

Prošle godine iz Zagreba i Zagrebačke županije u inozemstvo se iselilo 6060 građana, što je čak 34 posto više nego 2013. godine, a što je u skladu s trendom iseljavanja koji je prisutan na području cijele Hrvatske.

Više registriranih vozila

Podaci su to koje je na konferenciji za medije jučer predstavila načelnica Sektora upravnih i inspekcijskih poslova Branka Šepac Blažanović. Usto, kazala je i kako je sa zadnjim danom lipnja na području grada Zagreba bilo prijavljeno 787.920 građana, dok je na području nadležnosti cijele Policijske uprave zagrebačke (PUZ) bilo prijavljeno nešto više od 1,213.000 građana. Istog dana na području PUZ-a bilo je registrirano 486.189 vozila te 593.263 vozača s valjanom vozačkom dozvolom.

Time je prekinut trend pada broja registriranih vozila iz proteklih nekoliko godina. Također, kontinuirano se povećava i broj zahtjeva za izdavanje prve osobne iskaznice, pa je u prvih šest mjeseci zaprimljeno 17.158 takvih zahtjeva. U policiji podsjećaju kako se od 8. lipnja ove godine primjenjuje novi Zakon o osobnoj iskaznici prema kojemu pravo na osobnu iskaznicu imaju svi hrvatski državljani bez obzira na životnu dob.

Sve više pijemo

Načelnik Sektora policije Davor Posilović istaknuo je i kako je stanje na zagrebačkim prometnicama u prvih šest mjeseci najbolje u posljednjih pedeset godina.

– Na cestama je 13 osoba poginulo, što je 10 manje nego u istom razdoblju lani. Time je Zagreb najsigurniji grad u Hrvatskoj, a mogu slobodno reći da se nalazi i među najsigurnijim gradovima u Europi kada je posrijedi sigurnost na cestama – kazao je Posilović. Ipak, da nije sve bajno, govore i prekršaji o uživanju alkohola i droga na javnom mjestu – u prvih šest mjeseci zabilježena su 673 prekršaja, što je gotovo 50 posto više nego u istom razdoblju lani.

Komentara 8

SP
Spezispezi
12:20 09.07.2015.

Policijske statistike će biti točne kad na mjesecu rodi grožđe, a možda ni tada. Oni traže da iseljenici donesu potvrdu iz zemlje gdje su odselili i da ju osobno uruče službeniku zajedno s 50 kn biljega čekajući pola dana na šalteru da bi evidentirali nečije iseljavanje.

Avatar pivapivic
pivapivic
12:48 09.07.2015.

Računajte jednu osobu više za koji dan stiže Lucija. Iz Zagreba!

IV
ivanpo
12:53 09.07.2015.

Iselilo 6.000 iz Zagreba i Zagrebačke županije, a doselilo 10.000 ljudi u Zagreb i Zagrebačku županiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije