Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potjera u Zagrebu

Otkrivamo nove detalje: Vozač koji je pola sata bježao policiji nema vozačku dozvolu

Potjera u Zagrebu
Foto: VL
08.08.2018.
u 20:00

Iako je u bijegu pokazao gotovo zavidno vozačko umijeće, pokazalo se da 33-godišnjak čak nikada nije niti išao u autoškolu

Ugodno zavaljen na vozačkom sjedalu novog srebrnog Mercedesa A klase Zagrepčanin N. A. A. (33) odlučio je isprobati koliko može “potegnuti” limeni ljubimac koji uopće nije njegov, već u vlasništvu jedne leasing kuće.

Ignorirao sve propise

Na zagrebačkom Mostu slobode u utorak u 19.10 sati nije bilo previše vozila pa je 33-godišnjak pošteno stisnuo papučicu gasa, ne računajući da su na drugom kraju mosta policajci koji su te večeri rutinski obavljali nadzor prometa.

Čim su vidjeli kako im ide u susret jureći brzinom koja je debelo prelazila dozvoljenu, izbacili su policijsku palicu pokazujući mu da se zaustavi, ali on ne da nije stao, nego je, dodatno ubrzavajući, prošao pored njih kao da ne postoje.

Foto: VLm

Na prvom raskrižju do kojeg je došao za “ravno” bio je upaljen crveni semafor, pa je vozač koji se sada već mogao nazvati i bjeguncem skrenuo desno u Slavonsku aveniju, inače jednu od glavnih zagrebačkih prometnica. Bilo je to valjda jedino crveno svjetlo na koje nije prošao bježeći policiji po cijelom gradu u potjeri koja je trajala oko pola sata.

Za vratom su mu najprije bili policajci koji su ga prvotno i pokušali zaustaviti na mostu, ali njima je u jednom trenutku uspio pobjeći. Najprije je iz Slavonske skrenuo u Kruge te projurio pored zgrade VIII. policijske postaje koja se ondje nalazi, potom je izašao na Vukovarsku te Držićevom pa opet Slavonskom okružio cijelo Trnje.

Činom koji je izgledao kao da se smije policiji u lice na kraju je opet ušao u Kruge i drugi put u nekoliko minuta projurio točno pored zgrade policijske postaje. Vratio se na Vukovarsku te ovoga puta nastavio voziti prema Savskoj ulici.

U jurnjavi je ignorirao apsolutno sve prometne propise, pa je tako vozio i u suprotnom smjeru, prelazio pune crte, vozio po nogostupima, travnatim površinama... Na kraju je njegovoj jurnjavi kod Trga dr. Franje Tuđmana na kraj stala jedna od policijskih ophodnji. Prepriječili su mu put, a on ih je pokušao izbjeći pa je udario u stupić na nogostupu.

Odbio alkotest

Tu je istrčao iz automobila i pretrčao dobrih tristotinjak metara sve do Ilice bježeći od policajaca koji su ga na kraju uspjeli stići i staviti mu lisice na ruke.

Prijavljen je zbog kršenja čak 14 prometnih propisa zbog čega će morati platiti 83 tisuće kuna kazni, a odbio je testiranje na alkohol i droge. Ono što je najbizarnije u cijelom slučaju jest to da nikada nije niti položio vozački ispit.

N. A. A. stari je znanac policije s podebljim dosjeom

Bježeći po gradu od policije, 33-godišnjak je napravio četrnaest prekršaja zbog kojih je i prijavljen, a to su: odbijanje postupanja po naredbi službene osobe, sedam prekršaja zbog crvenog svjetla, pretjecanje zaustavljene kolone u suprotnom smjeru, upravljanje vozilom na način koji je opasan za druge sudionike u prometu te slijetanja s ceste, uzrokovanje prometne nesreće zbog neprilagođene brzine kretanja, bijeg s mjesta prometne nesreće, odbijanje testiranja na alkohol i drogu te upravljanje vozilom bez vozačke. Iako dosad nije evidentiran zbog prometnih delikata, u prošlosti je više puta bio kažnjavan zbog cijelog niza drugih kaznenih djela.

>> Pogledajte što građani kažu o rekonstrukciji podvožnjaka u Škorpikovoj

Komentara 29

Avatar kenshi
kenshi
20:17 08.08.2018.

Neki dan je pisalo da svaki dan u HR pogine jedna osoba u prometu. Pa nije ni čudo kada imamo najezdu prometnih terorista. Prometni teroristi su isto tako ubojiti kao i "obični" teroristi, prema tome zaslužuju isti tretman.

OB
ObrenM
20:15 08.08.2018.

Zasto se dokazanim kriminalcima stiti identitet?Zasto ne objavite ime autokuce ,koja daje vozilo osobama bez vozacke isprave.Zasto bi netko kupio ovo vozilo misleci u dobroj vjeri,da je to vozilo neosteceno i "neizganjano".

SS
simpatican.simpa
20:32 08.08.2018.

Baš me zanima tko će ga pokrivati, čiji je to miljenik i na kraju koliko će ga naše pravosuđe osuditi kao uzor drugima, opet će biti nakaradno i smiješno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije