Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pola milijuna za rekonstrukciju Dapčevih stuba

Stube Toše Dapca prve su na redu, a nakon njih počet će sanacija i Malovanskih u Mlinovima
16. kolovoza 2018. u 19:00 2 komentara 801 prikaza
Foto: Grad Zagreb

Obišao ih je još u travnju, a tada je gradonačelnik Milan Bandić i ustvrdio da je Stubama Toše Dapca nužna obnova. Do jeseni, najavio je tad, bit će potpuno rekonstruirane, a sudeći po natječaju kojim se traži tvrtka koja će raditi obnovu, radovi će trajati ipak malo dulje jer rok za njihov završetak kraj studenog.

Milan Bandić Veliki projekti Bandić nam je nabrojio jako mnogo projekata koje još misli ostvariti

Ipak, gotovo pola milijuna kuna, točnije 490 tisuća, uložit će se u stube koje spajaju Voćarsku s Wickerhauserovom ulicom, a uklanjat će se završni sloja kulira, betonirati nanovo, sanirati čelična konstrukcija, izradit će se zamjenski elementi konstrukcije, napraviti antikorozivna zaštita, a i uklonit će se dotrajale te ugraditi nove betonske kanalice.

– Ovo je problem cijelog Gornjeg grada, trebamo sanirati dotrajali beton i izjednačiti dimenzije stuba što prije zbog sigurnosti korisnika – rekao je već ranije gradonačelnik Milan Bandić, dok je predsjednica Gradske četvrti Gornji grad Mirjana Džajo naglasila da se proračunom predviđa sanacija i ostalih gradskih stuba, za što će se sveukupno izdvojiti dva milijuna kuna.

Ljubica Gatarić Otac populizma Plenkoviću dijeli lekcije o hrabrosti

Stube Toše Dapca prve su na redu, a nakon njih počet će sanacija i Malovanskih u Mlinovima. Predviđaju se gotovo isti radovi kao i na Stubama Toše Dapca, ali se neće ići u potpunu rekonstrukciju, već na “uklanjanje nedostataka”, na koje će se također potrošiti 490 tisuća kuna.

Podsjetimo, gradonačelnika je na sjednici Gradske skupštine krajem travnja na loše stanje stuba upozorio Nenad Matić iz Zelene liste, inače njegov koalicijski partner, a dva dana nakon sjednice u Ćirilmetodskoj gradski su oci odlučili obići lokacije i sami se uvjeriti u opasnost koju predstavljaju stare i derutne stepenice kojima Zagrepčani svakodnevno prolaze.

>> Pogledajte video - Što građani kažu o stadionu koji bi se trebao izgraditi u Blatu

[video: 26245 / ]
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

  • Igi125:

    Dakle Stube Toše Dapca idu u potpunu rekonstrukciju i za to ce se izdvojiti 490 tisuca kuna. Malovanske nece ici u potpunu rekonstrukciju nego na uklanjanje nedostataka što ce također koštati 490 tisuca kuna. Nije mi baš jasno kako potpuna ... prikaži još! i nepotpuna rekonstrukcija prema troškovniku koštaju jednako.