Pokucala na vrata, tražila priliku i sad vodi kuhinju – s tek 17 godina
Početna je plaća mladih kuhara 2500 kuna, a većinom treba proći najmanje pet godina da napreduju s položaja pomoćnog radnika u kuhinji
Komentari 24
Ipak je istina - kapitalizam najsposobnijima daje sansu!!!
Bravo Anamarija,malo ima tako mladi koji zele sami zaradjivat za svoj zivot,samo naprijed,ja sam sa 13 god.radila kao odrasla,i nije mi skodilo.
Bravo mlada damo
Malo optimizma i nade u općem beznađu. Svaka čast Anamarija!
flegmati, .......... ti kazes da kapitalizam najsposobnijima daje sansu . Ne, kapitalizam daje sansu onima koji HOCE raditi.
Super clanak, super djevojka, super poslodavac! Molim sve da bar ovo prodje bez negativnih komentara.
Bravo curo, bravo Gorane!
Bravo curo ovo je jedan pozitivan primjer koji pruza nadu, a ne bjezanje u Novi Zealand i ostale bjelosvjetske pripi*dine di si kao Pale sam na svijetu.
Svaka cast. Tako se pocinje od malena. Rad, skupljanje iskustva i napredovanje godinama.
Vlasnik dotičnog restauranta toliko forsira da više ne zna na koji način privući gosta u restoran, a onda ga „natjerat“ da dođe i ponovno! Preko Facebooka "dežurnog piskarala" koji mu kreira stranicu pod hitno riješiti i bolje ništa ne stavljat ako nema nešto pametnije jer takve gluposti koje on tamo stavlja nemaju veze s ničim. Reklama putem "jezikove juhe" pa sada reklama preko večernjeg lista, ali tako se gosta ne pridobiva. Zašto sve ovo pišem? Bio sam nezadovoljan i razočaran kvalitetom hrane koju sam naručio od njih, bilo je to prije nekih 6 mjeseci ...plata za dvoje s prilogom pekarski krumpir, reklama (odnosno slika) te plate za dvoje koja je u to vrijeme bila na njihovom Facebook profilu nije imala veze sa stvarnošću, na slici je plata izgledala savršeno a u stvarnosti jedva za dvoje sitih ljudi a ne gladnih... čim sam preuzeo platu (ona plitka aluminijska) nešto je počelo curiti iz nje, kompletan tepih sam za flekao, jer majstor kuhar umjesto pekarskog krumpira složio neki krumpir na kockice umješan u vodi s puno ulja i začinjeno crvenom paprikom u prahu, krumpir je plivao u toj čobanskoj juhi i nikakve veze nije imalo s pekarskim! Tako da imam uspomenu od njih kada god pogledam u tepih. Još bi nekako prešao preko toga ali neka se ne nađu uvrijeđeni sve sam morao baciti jer meso nije bilo pečeno do kraja, gotovo polu sirovo! Za cijenu od 120 kn koliko košta njihova plata za dvoje očekuje se puno bolja kvaliteta i količina a pogotovo kada blizu sebe cca 500 metara dalje imaš konkurenciju koja je provjerena po pitanju kvalitete i sa nižom cijenom od 10-tak kuna. Nije problem ni 120 kn neka košta koliko god...! ali morate se trgnuti i popraviti ako želite da vam se gosti vračaju, da hrana koju nudite bude jestiva a ne da se mora bacati. Svake pohvale što ste mladoj curi pružili priliku da se dokaže i da vam popravi greške možda prijašnjih kuhara i ono najvažnije za vas kao vlasnika da vam pridobije goste koji će onda svojom preporukom vama dovesti nove.Riječ je zapravo o svojevrsnoj usmenoj preporuci koja itekako najbolja reklama od bilo koje druge.
Početna plaća je katastrofa. Cura je prava samo joj fali kapa u kuhinji. Isto kapa fali i kuharu i nek se primi nekakve dijete.
Bravo, samo naprijed Anamarija!
Mala radi, a ovi ostali placu kod vlade za posao ili misle da ce ih Kolinda ili Kara nauciti kuhati.
Drago mi je da su se djevojci otvorila vrata i da je iskoristila priliku! Čini mi se i da ima talenta dočim vodi smjenu, samo naprijed! Ali ne na uštrb zdravlja, tj. ne sagorijevati nego ipak misliti na sebe, nabaciti koju kilu. I onda - polako se usavršavati... I ne se brzo udati ko što sugerira jedan komentator. Polako.
Samo joj dajte slobodu kuhanja da iskaže kreativnost, zgadi mi se što svaki "restoran" ima čevape i kotlete, užas.
samo što je njoj – 17 godina___ Nije to nista u Indiji na teske poslove gazde stavljaju djecu vec od 14-15 god. i sve rade.
Eh, svaka čast što se izborila za radno mjesto i poziciju... No ovo i ovakvi članci su budućnost Hrvatske - kuhari/ce, sobari/ce, konobari/ce itd. Uslužne djelatnosti za posluživanje turista, u budućnosti uglavnom stranih... Nema industrije, proizvodnje, visokovrijednih usluga i sl. Dok čitamo kako je uspjeh biti konobar ili kuhar, istovremeno čitamo kako visokoobrazovani masovno napuštaju zemlju... Koja je budućnost? Siromašna zemlja za jeftini odmor?
Mene samo zanima na koji nacin mladi ljudi mogu steci iskustvo ako ih nitko ne zeli zaposljavati jer nemaju isustva???
Ova maloljetnica radi što bi po zakonu bilo izrabljivanje djece. Na stranu što je ona sposobna ako zakon kaže nešto drugo. Probaj spavati sa njom pa da vidiš kako češ se po zakonu provesti.Kazniti Gorana Ladišića za zapošljavanje maloljetnih.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
ovo je cura za ženidbu dečki..mlada, lijepa, pametna, vrijedna, zna kuhati :) a ne one balavice po birtijama...da nisam oženjen :)