Naslovnica Zagreb ZG Život

Poklon s pričom darovali Ćiro, K. Grabar-Kitarović, Severina...

Četrdesetak je predmeta u postavu otvorenome u Muzeju za umjetnost i obrt koji, istaknuto je, posjećaju na istinske životne vrijednosti
15. veljače 2017. u 16:30 1 komentara 266 prikaza
14.02.2017., Zagreb - U Muzeju za umjetnost i obrt svecano je otvorena izlozba Poklon s pricom u organizaciji casopisa Story. Tomislav Madzar, Mirka Jozic, Ivona Culo, Miroslav Gasparovic.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Kamen, stetoskop, figura slonića, kasica prasica, naušnice, narukvice, bijeli šal, knjige, startasice, broš violončelo, naočale... Naizgled hrpa predmeta koji jedni s drugima nemaju baš nikakve veze. No riječ je o poklonima, i to ne bilo kakvima, već poklonima s pričom, emocijom, porukom koja će vas istovremeno raznježiti i razvući vam lice u velik osmijeh.

Sentimentalno i originalno

Svi ti predmeti dio su projekta, a sada i izložbe “Poklon s pričom” koju u suradnji s Gradom organizira izdavačka kuća Adria Media. Svoje najdraže poklone doniralo je četrdesetak osoba iz javnog, političkog, sportskog i kulturnog života.

– Ideja je bila da ljude u vremenima kad svi trče za novcem i moći podsjetimo na istinske životne vrijednosti, a pokloni su simbolika toga. Riječ je o predmetima koji nemaju veliku materijalnu vrijednost, ali su svojim vlasnicima vrijedni upravo zbog emocije koja stoji iza njih – istaknula je Ivona Čulo, direktorica Adria Medije.

Izložba otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt već je prvoga dana, simbolično, na Dan zaljubljenih, oduševila brojne posjetitelje, među kojima je bio i poznati trener Miroslav Ćiro Blažević.

– Nevjerojatno kako se čovjek odmah poveže s postavom jer je sentimentalan i originalan – prokomentirao je Ćiro koji je darovao svoj bijeli šal.

Zakova prva gitara

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je i pokroviteljica projekta, poklonila je kockaste startasice u bojama Hrvatske, Jelena Rozga i Stjepan Hauser plišanog medu, Severina svoju biografiju, Sandra Perković slonića, Ivan Zak svoju prvu gitaru, Minea knjigu “Mali princ”, Tarik Filipović naočale koje je nosio kada je upoznao današnju suprugu Lejlu, Marijana Batinić kasicu prasicu... Svi ti predmeti mogu se u MUO razgledati sljedeća dva tjedna, a potom će izložba proputovati cijelu Hrvatsku te se onda vratiti Zagreb, u muzej koji će biti suprotnost Muzeju prekinutih veza.

Elipso

  • Avatar Niškorist
    Niškorist:

    Severinina biografija , Čirina prića i kockaste startasice ?