Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema boljeg posla

Pogledajte zašto su njima tulumi postali biznis

Tooloomeeshka
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
28.01.2016.
u 13:30

S organizacijom “partyja za frendove” počeli su još kao srednjoškolci. Danas su studenti – i vlasnici tvrtke “Kruha i igara”, na čijim je eventima redovito gužva

S organizacijom tuluma počeli su prije pet godina. Tada su okupljali stotinjak ljudi, a danas ih na njihove evente dolazi više od tisuću. Oni su skupina studenata iz Zagreba koji su još kao srednjoškolci pokrenuli popularnu Tooloomeeshku, a u međuvremenu su se skrasili u Vip klubu na Jelačićevu trgu.

Postava im se kroz godine mijenjala, ali jezgra ekipe ostala je ista – Paolo Glasnović, Roko Šimunović, Domagoj Radovčić, Sven Šarčanin i Mario Mikić.
– Svi smo se upoznali u 8. gimnaziji, osim Domagoja, ali i on nam se vrlo rano pridružio, a prvi tulum bio nam je doček 2011., koji je bio dosta uspješan pa smo odlučili nastaviti – kaže nam Roko, dok Domagoj dodaje kako u početku nije bilo nikakva plana za zaradu, već su samo htjeli organizirati tulume za svoje frendove.

Urbana scena u centru

– Radili smo ih po Željezničaru, Aquariusu i slično, a kako su bili sve uspješniji, primijetila su nas braća Bušljeta, vlasnici klubova u Zagrebu i na Zrću, koji su nam dali priliku da smišljamo programe u Mansionu na Jarunu. Tako smo se učili “biznisu” tuluma – govori Mario. A prekretnica im je bila organizacija “Antivalentinova”.

Organiziranje tuluma, priznaju, naporan je posao i pojede im gotovo cijelo slobodno vrijeme, ali ipak uspijevaju sve uskladiti s obavezama na fakultetima

– Tadašnji voditelj Vipa pozvao nas je 2013. da organiziramo tulum na koji je došlo 700 ljudi, što je bio doista velik odaziv. Potom je s nama kontaktirao i vlasnik kluba Dražen Kokanović, koji nam je uskoro dao nadzor nad programom, konobarima, redarima... – prisjeća se Roko, dodajući kako su povjerenje i opravdali, pa danas nema petka ili subote da ne popune kapacitete.

Organiziranje tuluma, priznaju, naporan je posao i pojede im gotovo cijelo slobodno vrijeme, ali ipak uspijevaju sve uskladiti s obavezama na fakultetima. Drago im je vidjeti da se sve više studenata uključuje u organizaciju tuluma, pa i uspjeh “konkurencije”.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

– Mislim da je dobro što centrom ne vladaju narodnjaci, već je gotovo sve preuzela urbana scena – ističe Domagoj, a Mario dodaje kako je pozitivno i to što više ne moraš imati vlastiti prostor da bi nešto organizirao.

Uči se na greškama

– Najvažnije je imati dobru ideju i biti uporan. Ne treba čekati da počneš ili završiš studij da bi se bavio nečime, što ranije kreneš, prije ćeš napraviti greške i na njima nešto naučiti – poručuje.
Dečki su uvjereni da nema boljeg studentskog posla od njihova. Osnovali su i tvrtku imena “Kruha i igara”, a sigurni su da će se ovime baviti do kraja studiranja. – A za poslije, vidjet ćemo – zaključuju.

Komentara 2

IJ
ijabihkomentirao
08:11 29.01.2016.

Čestitke na inicijativi.

IS
Iskra1347
09:29 29.01.2016.

Super za ideju i poduzetnost. Bravo za dečke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije