Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Podvožnjak ispod pruge i Aleje Bologne, smanjuju se gužve

Sadašnjim križanjem dviju cesta svakodnevno prođe 35 tisuća vozila, od kojih ih 12 tisuća skrene u naselje
29. prosinca 2014. u 09:49 7 komentara 11493 prikaza
Aleja Bologne
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Nakon dugogodišnjih najava, napokon su počele pripreme za gradnju još jednog podvožnjaka ispod Aleje Bologne i željezničke pruge kojim će biti spojeni sjeverni i južni dio zapadnog dijela grada.

Riječ je o podvožnjaku u Gajnicama kojim će Ulica Medpotoki biti spojena sa Samoborskom cestom, za što Grad za sada traži izradu idejnog projekta.

Prema prijedlogu, dvije ulice bile bi spojene podvožnjakom ispod Aleje Bologne i željezničke pruge, dok će umjesto sadašnjeg spoja dviju ulica biti sagrađen novi, sa semaforima, ali nekoliko desetaka metara zapadnije.

Vozači koji će iz smjera grada skretati u Gajnice dobit će za to novi trak koji će prolaziti uz nogometno igralište. Projektom će se rekonstruirati i ulica Sigetje do ulice Gajnice koja će dobiti izlaz na Aleju Bologne. Naime, ta ulica koja završava parkiralištem uz Aleju Bologne, a uz koju se nalaze i autobusna stajališta te pothodnik na južnu stranu Aleje, sada je zatvorena, a novom regulacijom iz nje će se moći izaći u smjeru Podsuseda te ući iz smjera grada u naselje.

Da je riječ o važnom projektu svjedoče podaci da Alejom Bologne svakodnevno prođe oko 35 tisuća vozila, od kojih ih 12 tisuća skrene u Ulicu Medpotoki i zbog toga su česte gužve.

>>Nakon pet mjeseci otvorena Aleja Bologne

ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar dr. Evil
  dr. Evil:

  konačno, samo još to treba ponuda koju će netko i potpisati u Gradu (ako se ne boji uskoka)

 • Avatar dystopia
  dystopia:

  Molim isto napravite i ispod Branimirove, na prijelazu Trnava! Hvala unaprijed!

 • Vito:

  Zanimljivo je kako su nakon objave gdje će kopati zatvorili podvožnjak Dubravica , 700 metara zapadnije. ____________ Tda su osobna vozila normalno prelazila iz Gajnica u Malešnicu. _________ Kad pogledate na kartu, pogotovo Google maps, možete vidjeti kako je više ... prikaži još! prostora kod Dubravice, nego kod Medpotoki. ___________ Kod Dubravice nema privatnih posjeda s južne strane željezničke pruge, dok prelaskomiz Medpotoki ulazite u obiteljke voćnjake ________ Hoće li doći do komunističke pljačke, ili su to kuće gradskih pljačkaša koji tamo stanuju pa će opljačkati grad "zakonitim otkupom poljoprivrednog zemljišta" kojeg će netom prije ograđivanja za gradnju podvožnjaka pretvoriti u građevinsko zemljište i skupo prodati gradu Zagrebu. __________ Zanimljivo je kako se uvijek gradi gradskim novcima na privatnom posjedu, dok gradski prostor ostaje neobrađen i neuređen.