Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglašeno

Pod borom 350 nezaposlenih najtraženiji poklon – posao

'15.12.2010., Zavod za zaposljavanje, Zvonimirova, Zagreb - Kosta Minovski, vlasnik tvrtke Taxi Cammeo, koji dolazi na Zavod objaviti oglas da zaposljava 320 takstista Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
16.12.2010.
u 14:40

Riječka tvrtka Taxi Cammeo objavila je oglase na Zavodu za zapošljavanje, a očekuje se da će rezultati biti poznati prije Božića

Čak 350 Zagrepčana pod bor će dobiti trenutačno možda najtraženiji poklon – posao. Od perača automobila, preko vozača taksija, pa do šefa knjigovodstva, svi će od kraja siječnja moći računati na plaću Taxi Cammea koji stiže u metropolu. Na Zavodu za zapošljavanje danas su objavljeni oglasi za radna mjesta, a i prije toga tvrtki se javilo 40-ak osoba koje traže posao.

– Tražimo one s nižom stručnom spremom, ali i menadžere s visokom, one s višom... Vozači moraju imati završenu prometnu školu i vozačku dozvolu najmanje tri godine. Oni koji nemaju prometnu ići će na prekvalifikaciju – kaže Kosta Minovski te dodaje da su iz Zavoda najavili da bi prekvalifikaciju mogla djelomično subvencionirati država.

Automobila će biti 100, a ako s vremenom povećaju broj na 150, otvorit će se još stotinu radnih mjesta.

Inače, minimalna plaća vozača taksija, najavljuje Minovski, bit će od 3200 kuna, a moći će dosegnuti i 5000 ako se zaposlenik potrudi i zasluži stimulaciju.

A kriteriji koje treba zadovoljiti su visoki. Kako je i on kroza svoj radni vijek na svojoj koži iskusio, isplati se samo rad, pa to očekuje i od svojih radnika.

– Brzo ćemo vidjeti tko uistinu želi raditi, a tko je tu samo zato što nema izbora. Vozači moraju biti uredni, čisti, uslužni. Nije teško reći "ugodan dan", pa to očekujem od svih. Ljudski faktor je ključan u ovome poslu. Bože sačuvaj da budu neobrijani, bahati, da puše u automobilu ili nekome ne izdaju račun, odmah će izgubiti radno mjesto – odlučan je Minovski, jer povjerenje je ono na čemu gradi svoj ugled.

Minovski u Zagrebu namjerava ispraviti unaprijed sve pogreške koje su mu se događale na početku u Rijeci ili Osijeku. Osim toga, svjestan je da ga u Zagrebu očekuje trnovit put te da će napada sigurno biti. No, on u Zagreb ne dolazi, kaže, obračunavati se s nekim, nego raditi. A za posao se u Zagrebu ne boji. – Bojim se samo zagrebačkih gužvi i toga da će posla biti previše.

Komentara 3

OB
-obrisani-
11:42 07.01.2011.

?????

Avatar nekakav
nekakav
19:12 16.12.2010.

nemate hrabrosti komentirati?!! niti jedan taxist se nije našao pljuvati tu? ah pa da... skuplja papire za prijavu.. :) ovaj kosta je nešto najbolje što se dogodilo u zagrebu ove godine. napokon zdrave konkurencije. nadam se da bandić bude holdingu ipak priuštio borbu na tržištu!

ZO
zoki222
23:38 16.12.2010.

ljudi jel zna ko di su oni u zagrebu ? ima ko broj il bilo kaj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije