Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Počinje useljavanje u Bundek Centar, pogledajte kako izgleda!

Ukupno je prodano 150 stanova od njih 227 u osam zgrada, kupci su uglavnom iz kvarta, a cijena kvadrata stana kreće se od 1900 do 2600 eura.
09. studenoga 2012. u 15:00 27 komentara 3797 prikaza
bundek useljavanje (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Krajem godine počinje useljavanje u 150 prodanih stanova u Bundek Centru gdje je ukupno sagrađeno 227 stanova. U velikom poslovno-stambenom kompleksu, uz samo jezero Bundek, koji se prostire na 87 tisuća četvornih metara i sastoji se od osam zgrada zadnji radovi užurbano traju. Trenutačno je na gradilištu oko 300 radnika dnevno, postavljaju se pločice, žbukaju se unutarnji zidovi...

Stariji bračni parovi

Sve kako bi Bundek Centar bio spreman za tehnički pregled. Cijene stanova ovise o veličini, ima ih od jednosobnih do četverosobnih, ali ukupan iznos ovisi i o pogledu. A naravno, najljepši pogled na cijeli Zagreb, ali i na sam Bundek puca s osmog, ujedno i najvišeg kata.

– Od 1900 do 2600 eura kreću se cijene za četvorni metar stana, a veličine stanova su od 39 do 135 četvornih metara. Zanimljivo je da je velik broj kupaca iz Novog Zagreba, a iako smo očekivali da će stanove većinom kupovati mlade obitelji, imamo i kupce kojima je to druga ili treća nekretnina, stariji bračni parovi – objašnjavaju iz Stipić grupe koja je investitor Bundek Centra.

Prema opisima opreme u stanovima, buduće stanare očekuje moderna unutrašnjost. Kompleks je građen da bude energetski učinkovit, pa se tako potrošnja vode i energenata mjeri za svaki stan zasebno. Grijanje je preko toplane, ali s individualnim mjeračem potrošnje u svakom stanu koji imaju i klimu. Također, buduće stanare, a i zakupce poslovnih prostora, kad se sve uredi, očekuju trgovački i ugostiteljski objekti, vrtić za 60 djece, šetnica i atrij koji će unijeti dašak zelenila u sam kompleks. A da zgrada i svi njeni sustavi funkcioniraju besprijekorno bit će zadužena posebna tvrtka koja će upravljati zgradom. Njeno ime iz Stipića ne žele zasad otkriti.

– Naše su procjene da će, kad se svi stanari i zakupci usele, kroz šetnicu Bundek Centra prolaziti oko 2000 ljudi dnevno – računica je Stipić Grupe.

U zgradi koja gleda na Aveniju Većeslava Holjevca sve su poslovni prostori, a ukupno je u centru namijenjeno oko 20 tisuća četvornih metara ureda.

Tri kata podzemne

– Cijene uredskih prostora su od 12 do 17 eura po kvadratu, a uredi imaju mogućnost pregradnje – kažu iz Stipića.

Uz osam nadzemnih katova i tri su kata podzemne garaže. Ukupno 827 parkirališnih mjesta od kojih je 312 za stanare. Iako je kompleks na Bundeku već trebao biti završen, sve se odužilo, doznajemo, zbog gradnje prilaznih cesta za koje je zadužen Grad Zagreb.

>>Pogledajte spektakularan vatromet na zagrebačkom Bundeku

Elipso

 • sestrićna:

  da mi znati koliko se korupcije i nepotizma krije iza izgradnje ovog kompleksa?

 • Avatar sjeverozapad
  sjeverozapad:

  Skoknut ću tamo i kupiti nekoliko tih stančića sa pogled na jezerce

 • -obrisani-:

  1900 - 2 600 eur po metru, nije loše nije loše