Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA DJEDOVA BOŽIĆNJAKA

Počinje na Trgu bana Jelačića, a već stižu prijave iz cijele Hrvatske

A group of people dressed as Santa Claus participates in the 3rd 'Santa Run' in Michendorf, Germany, 04 December 2011. More than 700 people started in Germany's largest costume race. Photo: Bernd Settnik/DPA/PIXSELL
Pixsell
12.12.2014.
u 11:00

U organizaciji Večernjeg lista, uz pomoć TZGZ-a i Koncertne direkcije Zagreb, te uz generalnog pokrovitelja, Coca - Colu

Stotine Djedova Božićnjaka na 12.000 četvornih metara. Tako će 21. prosinca izgledati Trg bana Jelačića na kojem će se održati prva hrvatska utrka Djedova Božićnjaka u organizaciji Večernjeg lista.

Trči se tri kilometra

Zagreb će tako stati uz bok ostalim svjetskim metropolama koje već godinama imaju takvu vrstu utrke, koja je redovito i humanitarnog karaktera. Na takav način osmišljeno je i zagrebačko rekreativno druženje omiljenih osoba prosinca, kojemu će se zasigurno najviše razveseliti djeca s kojima u utrkama Djedova Božićnjaka, objašnjava Aleksandar Kovačević, producent utrke, sudjeluju i njihovi roditelji.

– Utrka je to obiteljskog karaktera, a ponajprije je cilj da se svi dobro zabave. Pobjednika nema, pa tako i čitav program naziva "SVI zaJEDNO za RADOST BOŽIĆA uz Večernji list" dolazi do izražaja – objasnio je Kovačević te dodao da će Djedovi Božićnjaci trčati tri kilometra, i to od Trga bana Jelačića Ilicom i Mesničkom ulicom do Gornjeg grada te Radićevom ulicom natrag do cilja na Jelačić placu.

A osim same utrke, koja počinje točno u podne, posjetitelje Trga bana Jelačića 21. prosinca očekuje i dobra zabava. Večernji list je, uz Koncertnu direkciju Zagreb, Coca-Colu te Turističku zajednicu grada Zagreba, od 11 do 13.30 sati osigurao i nastupe DJ-eva koji Zagrepčanima dane uveseljavaju glazbom s radijskih postaja.

– Stojedinica, Narodni radio, Soundset samo su neki od radija s kojih će DJ-evi puštati glazbu na pozornici na Trgu, a s nje će se pozivati građane da nazovu i broj telefona Crvenog križa za pomoć poplavljenim područjima – rekao je Kovačević te dodao da će na taj način utrka Djedova Božićnjaka poprimiti i humanitarni karakter.

Osim poziva na 060 9011, Zagrepčani će svoju humanost moći izraziti i ako donesu na Jelačićev trg dar koji će se, zatim, u suradnji s Crvenim križem, podijeliti Osnovnoj školi Gunja.

Svi se mogu prijaviti

Prijave za sudjelovanje u utrci Djedova Božićnjaka primaju se sat vremena prije samog starta, dok se grupni trkači najavljuju na prijave@organizatori.hr. – Osigurali smo i odijela za trkače, a već sad imamo prijavljene grupe iz Rovinja, Vinkovaca, Krapine, naravno, tu su i Zagrepčani, a nadamo se da će se uključiti i još veći broj ljudi – rekao je Aleksandar Kovačević. Svaki sudionik utrke, nakon istrčana tri kilometra, dobit će zahvalnicu te Coca-Colu.

– Većini je poznato da je upravo Coca-Cola još 1931. godine osmislila lik Djeda Božićnjaka koji i danas poznajemo – rekla je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola Adria za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Za utrku Djedova Božićnjaka prijaviti se mogu svi zainteresirani bez obzira na dob i fizičku spremnost.

>>Večernjakova čestitka duga 100 m omotana oko "džamije"!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije