Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb Županija

Počeli radovi na uređenju edukativno rekreativne staze 'Upoznajmo šumu'

Svrha staze je promicanje i korištenje rekreativnih, zdravstvenih i turističkih funkcija šume te prirodnih ljepota krajobraza.
13. listopada 2021. u 16:40 0 komentara 156 prikaza
Foto: JU Zeleni prsten Zagrebačke županije
Pogledajte galeriju 1/5

Plato s promatračnicom, odmorišta, smjerokaz, niz interpretacijskih i interaktivnih ploča. Sve će se to postaviti na novoj edukativno rekreativnoj stazi „Upoznajmo šumu“ u samoborskoj park šumi Stražnik koja se uređuje sredstvima Europske unije. Ova staza predstavlja malu školu u prirodi jer poučnim tablama i učionicom na otvorenom nastoji se dati prikaz šumskog bogatstva.

sveti patrik Rekordni broj hrvatskih gradova u 'Global Greeningu'

Točnije, približiti svima, posebice klincima, značaj šuma i općekorisne funkcije, sastojine, upoznavanje s osnovnim karakteristikama pojedinih vrsta stabala, životinje, s naglaskom na održivo gospodarenje šumama i zaštićenim područjem.

„Bez velikih zahvata u šumi, postojeće staze će se urediti i dodatno proširiti kako bi približiti svijet prirode ljudima, i probuditi svijest o očuvanju biljnog i životinjskog svijeta koji nas okružuje, i čini ga raznolikim, jedinstvenim i lijepim“, istaknula je ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, Tatjana Masten Milek.

Zagreb: Povodom Europskog dana bez automobila zabranjeno prometovanje centrom grada Dan bez auta Uži centar Zagreba sutra će biti zatvoren za motorna vozila

Svrha staze je promicanje i korištenje rekreativnih, zdravstvenih i turističkih funkcija šume te prirodnih ljepota krajobraza. Poučna staza koja se ovim projektom obnavlja, rekonstruira i pojačano održava površine je 670 četvornih metara, a dužina iznosi otprilike 334 metara, kružnog je oblika sa šetnicom koja je izdignuta od razine tla pola metra radi lakšeg kretanja.

Projektom je predviđeno uređenje postojeće staze na postojećoj trasi, uz  zadržavanje niveleta staze te popravak svih oštećenja, dogradnja postojećih porušenih dijelova, te čišćenje od raznog materijala, granja i porušenih stabala te izgradnja novih sadržaja.

STRANCI U HRVATSKOJ
Claire Sangster Jokić: Kod Hrvata mi se sviđa zajedništvo, a ovdje imam bolji život nego što bih imala u Kanadi
Gorenje
Održavanje rublja
Mirisali su majice ispitanika nakon sat vremena intenzivnog treninga: Majice zapečatili u plastične vrećice kako miris ne bi isplahnuo
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.