Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Već u 7 ujutro

Počela redovita naplata parkiranja po gradu, neke već dočekala "čestitka"

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
18.05.2020.
u 11:24

Potvrdili su to neslužbeno i djelatnici ove Holdingove podružnice, a kao objašnjenje dali su da se za naplatu parkiranja znalo od prošlog tjedna

Započela je redovita naplata parkinga u gradu Zagrebu, a s njima i naplata kazni za one  u centru koji još nisu stigli kupiti svoje karte. Po društvenim se mrežama šire objave, naime,  da su na nekim vjetrobranima već u 7 ujutro osvanule "čestitke" od Zagrebparkinga za neplaćeno parkiranje. Potvrdili su to neslužbeno i djelatnici ove Holdingove podružnice, a kao objašnjenje dali su da se za naplatu parkiranja znalo od prošlog tjedna te da su Zagrepčani bili na vrijeme upozoreni. Napomenuli su pri tom da oni koji imaju oštećene objekte mogu besplatno parkirati. 

Od jutros se više ne može ni parkirati na zelenim površinama, pa će sve one koji su svoje limene ljubimce ostavili na mjestima poput Zrinjevca komunalni redari dignuti. 

- Jučer smo obavili "screen testiranje" po centru, da provjerimo koliko je tako parkiranih automobila od vlasnika iz centra i ispostavilo se da većina njih pripada ljudima koji uopće ne stanuju u centru, već su se ondje parkirali pri dolasku na posao ili nešto slično - kaže Darko Kleinberger iz Zagrebparkinga. 

Podsjećamo, mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima imaju oni koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, a čiji su objekti oštećeni u potresu. Korisnici koji imaju prebivalište u zoni naplate i čiji su objekti oštećeni u potresu svoje automobile mogu besplatno parkirati u javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1, a od danas  mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima moći će koristiti i građani koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, a čiji su objekti oštećeni u potresu.


 

Korisnici koji žele ostvariti pravo besplatnog parkiranja trebaju ishoditi potvrdu od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet  (Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata) da su njihovi stambeni objekti oštećeni u potresu te ispuniti Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima, koji se može preuzeti na web stranici podružnice Zagrebparking i na blagajnama podružnice.

 


 

Ukoliko zadovoljavaju uvjete, korisnicima će se izraditi parkirališna karta za javna parkirališta s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom „neuporabljivo“, odnosno s rokom važenja jedan mjesec od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom „privremeno neuporabljivo“. Korisnici mogu dobiti besplatnu parkirališnu kartu za parkiranje u javnoj garaži ili za parkiranje na javnom parkiralištu, za samo jedno vozilo po stambenoj jedinici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije