Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fratarske porcije

Po sarmu, fritule i vino 'Kod fratara' i ove godine na Sveti Duh

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/16
26.11.2021.
u 13:08

Potaknuti dosadašnjim uspjesima, fratri i ove godine pokreću akciju "Obrok za obrok" kako bi se skupila sredstva za Pučku kuhinju, pa tako uz kupnju obilne porcije ukusne hrane možete učiniti i dobro djelo.

Svake godine oduševe ponudom na svojoj adventskoj kućici, pa se tako fratri i volonteri iz župe sv. Antuna Padovanskog i ove godine nadaju nastaviti tradiciju svojim samostanskim vinom, fritulama, kobasicama i pogačicama sa zeljem. Ponos adventske kućice "Kod fratara", njihove slavne sarme, nahranit će vas za 35 kuna, a usto i nekome osigurati topli obrok u Pučkoj kuhinji.

- Sada svaki dan podijelimo oko 400 obroka, dok smo prije pandemije i potresa pripremali oko 300, tako da nam je pomoć itekako potrebna. Pogotovo jer nam se u ovo doba godine broj korisnika inače poveća  - kaže fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu.

“Pojedi dobro jelo i učini dobro djelo!” slogan je humanitarne akcije u sklopu koje možete kušati i medenjake, samostansko pivo ili pak biljne likere i voćne rakije. Lani su, ograničeni mjerama zbog pandemije, prvi puta pokrenuli drive-in verziju adventske kućice koju i ove godine rado nastavljaju, pa im tako možete doći i autom, svaki dan od 16 do 22 sata.

- Imamo dvije kućice, jednu za sarme, samostanske kobasice, čaj i vino, odnosno takozvanu slanu i slatku za fritule u kojoj prije podne dijelimo obroke iz pučke kuhinje. Inače imamo veliku blagovaonicu, ali od ožujka prošle godine zbog implementacije pandemijskih mjera zaštite hranu dijelimo vani - kaže fra Vladimir.

25.11.2021., Zagreb - U dvoristu Doma svetog Antuna u ulici Sveti duh 33 otvorene su dvije adventske kucice fratara u sklopu humanitarne akcije "Obrok za obrok".
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Do sada su potaknuli mnoge da im se pridruže u dobrotvornom radu pa tako kao ono najvrjednije uvijek ističu volontere i pojedince koji ih obraduju donacijama ili kupnjom velikog broja porcija. Ako im se želite pridružiti, ugrijati se samostanskim čajem ili zasladiti fritulama dobrodošli ste na Svetom Duhu 33. Adventska kućica će ispred Pučke kuhinje biti do 8. siječnja.

Podržati ih možete i uplatom donacija na žiro-račun Caritasa župe Svetog Antuna Padovanskog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije