Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDLU

Plinara ih isključila zbog duga od 120 tisuća kuna

gradska plinara
Foto: Boris Štitar/Večernji list
02.03.2014.
u 08:05

Meštrovićev paviljon od prve polovice veljače hladno je mjesto za rad budući da je Gradska plinara Hrvatskom društvu likovnih umjetnika isključila plin...

Meštrovićev paviljon od prve polovice veljače hladno je mjesto za rad budući da je Gradska plinara Hrvatskom društvu likovnih umjetnika isključila plin. Stoga djelatnici rade u kaputima, a izložbe se pripremaju u prilično neugodnim uvjetima.

– Budući da je lani zima bila duga, ostalo nam je 120 tisuća kuna obveza prema Plinari. Nedavno smo uplatili 20 tisuća, no Plinara nas je isključila te bismo cijeli iznos morali uplatiti odjednom, što nam je vrlo teško – kaže Gaella Gottwald, ravnateljica HDLU-a, te dodaje da su režije svake godine sve više, a poticaji od Ministarstva kulture i Grada Zagreba svake su godine sve manji. Samo za hladni pogon ove godine će im trebati 250 tisuća kuna. Iz Grada su poslali odgovor kako su HDLU-u namijenili 743 tisuće kuna za programe, što je 95 tisuća kuna više nego lani. Ministarstvo kulture u siječnju im je uplatilo 80 tisuća kuna, a koliko će od njih dobiti ove godine znat će se nakon rebalansa proračuna. Lani su od Ministarstva dobili 350 tisuća kuna.

– Iako je spomenik kulture, Meštrovićev paviljon je u prilično lošem stanju. Pokušavamo ga održavati. Kupola prokišnjava, a vanjski dio paviljona neprestano se devastira pa bi na godišnjoj razini samo za to trebalo osigurati dodatnih 70 tisuća kuna – kaže Gottwald. HDLU ima oko 1500 članova od čega tek trećina plaća godišnju članarinu od 200 kuna. Imaju pet stalno zaposlenih, dvije suradnice i dvije stažistice. Za stalno zaposlene mjesečno izdvajaju 45 tisuća kuna, a za suradnice 11 tisuća kuna po projektu. Stažistice su na teret Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Poslovanje HDLU-a bilo je opterećeno sa 1,3 milijuna kuna ovrhe bivšem djelatniku jer je dobio radni spor protiv bivše ravnateljice.

Komentara 5

DU
Deleted user
11:03 02.03.2014.

i treba vas iskopcat ,i ja placam plin ,a nemam place

MR
mrnmarina
12:42 02.03.2014.

Pet stalno zaslenih prima 45 000 kn, znači prosjek je 8 000. Za to bi sjedila i ja u hladnoj sobi. Koliko vremena se u takvim ustanovama stvarno provede na radnom mjestu? Bolje da šute, i tak budu opet nečijuiju nesposobnost platili Zagrepčani.

SP
spoved
09:03 03.03.2014.

Koliki su tek dugovi bolnica, škola, vrtića itd. kojima se ne smije isključiti plin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije