Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER JE KOMENTIRAO

Plenković o situaciji u Zagrebu: I mene kao građanina zanima tko će me opskrbljivati plinom

Zagreb: Članovi Vlade položili su vijence kod Spomenika domovini
Foto: Marko Juric/PIXSELL
1/3
30.05.2024.
u 11:25

O cijeloj situaciji oglasio se i hrvatski premijer Andrej Plenković nakon što je, obilježavajući Dan državnosti, položio vijenac na Spomenik domovini u Zagrebu

Gradska plinara Zagreb - Opskrba izgubila je koncesiju za opskrbu Zagreba, a Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) je odlučila da će zagrebačko područje opskrbljivati tvrtka Međimurje plin. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević jučer je komentirao tu odluku pa najavio da će se boriti svim sredstvima da se ona sruši. Upitao se i o motivu direktora Nenada Hranilovića koji je i predsjednik međimurskog ogranka HNS-a.

O cijeloj situaciji oglasio se i hrvatski premijer Andrej Plenković nakon što je, obilježavajući Dan državnosti, položio vijenac na Spomenik domovini u Zagrebu.

"Imamo situaciju u kojoj je riječ o gradu Zagrebu, i mene kao građanina zanima tko će me opskrbljivati plinom. Što se tiče Međimurje plina, koliko shvaćam, većinski relatativni suvlasnik je ili grad Čakovec ili Međimurska županija, koji nisu iz HDZ-a", kazao je Plenković.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Međimurje-plin je na natječaju ponudilo cijenu od od 0,0095 eura po kilovatsatu (eura/kWH), službeno je u srijedu navečer objavila HERA. Upravno vijeće HERA-e je na sjednici održanoj 29. svibnja donijelo odluke o opskrbljivačima plinom u obvezi javne usluge - za razdoblje od 1. listopada 2024. godine do 30. rujna 2027., za 27 plinskih distribucijskih područja. 

"Natječajem su odabrani najkonkurentniji ponuditelji prema kriteriju najnižeg troška opskrbe i kriteriju najvećeg dozvoljenog udjela pojedinog opskrbljivača u obvezi javne usluge", stoji u priopćenju koje je HERA objavila na svojim internet stranicama. 

VIDEO: Požar u samom centru Zagreba: Vatrogasci spašavali ljude s balkona i krova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije