Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispitivanje javnog mijenja

Platforma Možemo! naručila anketu o Tomaševiću: Podržava ga 60,5 posto Zagrepčana

Zagreb: Tomislav Tomašević posjetio maturante na Bundeku
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
25.05.2022.
u 16:20

72,6 posto ispitanih podržava plan otpuštanja viška zaposlenih unutar tvrtki Zagrebačkog holdinga, dok otpuštanja ne podržava njih 23,3 posto, a 4,1 posto ispitanih ne zna

Rad zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića podržava 60,5 posto Zagrepčanki i Zagrepčana, navodi danas platforma Možemo! prema ispitivanju javnog mijenja kojeg su naručili, a koje je provela agencija IPSOS. 

Njegov rad u potpunosti podržava 22,3 posto, a djelomično 38,2 posto ispitanika. U potpunosti ga pak ne podržava 14,1 posto ispitanih, a djelomice 22,8 posto, navode. 

Među biračima stranaka na lokalnim izborima održanim 2021. podržava ga 89 posto onih koji su glasali za Možemo!-Zagreb je NAŠ!-Nova Ljevica -ORaH-Za grad!, 60 posto birača SDP-a, 57 posto onih koji na prethodne lokalne izbore nisu izašli, 38 posto birača HDZ-HSLS-HSU, 37 posto birača MOST-a, 29 posto birača BM365 i 21 posto birača Domovinskog pokreta. 

Otpuštanje u Holdingu

72,6 posto ispitanih podržava plan otpuštanja viška zaposlenih unutar tvrtki Zagrebačkog holdinga, dok otpuštanja ne podržava njih 23,3 posto, a 4,1 posto ispitanih ne zna. 

Najveću podršku otpuštanjima daju birači Možemo!-Zagreb je NAŠ!-Nova Ljevica -ORaH-Za grad!, njih 89 posto, a iza birača vladajuće koalicije, drugi najveći podržavatelji plana otpuštanja su birači MOST-a s 80 posto. Slijede ih birači SDP-a i birači ostalih opcija nenavedenih u ispitivanju sa 66 posto, 64 posto onih koji nisu izašli na izbore, a zatim su tu birači HDZ-HSLS-HSU sa 61 posto. Otpuštanja podržava 60 posto birača Domovinskog pokreta, kao i 57 posto birača Bandić Milan 365. 

Novi model sakupljanja komunalnog otpada u Zagrebu podržava ukupno 66,7 posto Zagrepčanki i Zagrepčana, ne podržava 30,8 posto, dok 2,4 posto ne zna. Novi model u postotku najviše podržavaju birači Možemo!-Zagreb je NAŠ!-Nova Ljevica -ORaH-Za grad!, 82 posto, 69 posto onih koji nisu glasali na izborima, a obuhvaćeni su anketom, 63 posto birača MB365, 58 posto birača SDP-a, 56 posto birača MOST-a i HDZ-HSLS-HSU, te 51 posto birača Domovinskog pokreta, priopćeno je iz Možemo!. 

Mjera roditelj odgojitelj

67 posto Zagrepčanki i Zagrepčana smatra da mjera roditelj odgojitelj nije bila pravedna jer svi roditelji u gradu Zagrebu nisu bili stavljeni u isti položaj.

S tvrdnjom da mjera roditelj odgojitelj nije dovela do povećanja broja djece u Zagrebu te da je novac nužno usmjeriti za izgradnju vrtića i škola i drugih sadržaja za djecu - djelomično ili potpuno se slaže 71 posto Zagrepčana. 

Ispitivanje javnog mnijenja provela je krajem travnja 2022., agencija IPSOS na 600 ispitanika u slučajnom, dvo-etapno stratificiranom, reprezentativnom uzorku ispitanika starijih od 18 godina s prebivalištem u Zagrebu.

VIDEO Tomašević nagradio srednjoškolce

Komentara 17

JU
juma
17:54 25.05.2022.

Ako se vole gušiti u smeću i otpadu, a plaćati skuplje komunalne usluge ili pak živjeti u gradu u kojem se infrastruktura raspada, dok grad farba klupe u dugine boje, onda i treba da ga podržavaju. .

LE
LenardHr
17:41 25.05.2022.

Jel vi gradjane zagreba stvarno smatate tolikim glupanima?

LL
lijepa_li si
17:54 25.05.2022.

platforma možemo naručila anketu. platforma možemo platila anketu. i ja kad želim dobru kavu popit, biram gdje ću! za svoje novce, želim dobru kaFu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije