Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća kod Zagreba

Pijan, bez vozačke i prometne naletio na dvije djevojke, kažnjen je s 29.200 kuna

Akcija prometne policije - ilustracija
Foto: Andjelko Suhodolcan/PIXSELL
21.08.2019.
u 11:54

Osim što je bio alkoholiziran i prebrzo vozio, vozaču je bila oduzeta vozačka dozvola zbog zdravstvene nesposobnosti te mu je bio istekao rok važenja prometne dozvole

Vozač (38) kažnjen je s 29.200 kuna te mu je na 12 mjeseci zabranjeno upravljanje vozilom B kategorije nakon što je prekjučer pijan naletio na dvije maloljetne pješakinje u okolici Zagreba.

Kako je danas objavila PU zagrebačka, 38-godišnjak je s 1,8 promila u krvi Opelom Astra u mjestu Velika Buna, u Ulici Turopoljsko-posavskog odreda, neprilagođenom brzinom naletio na pješakinje koje su se kretale uz rub kolnika. 

Djevojke su lakše ozlijeđene, a liječnička pomoć im je pružena u KBC Zagreb.

Osim što je bio alkoholiziran i prebrzo vozio, vozaču je bila oduzeta vozačka dozvola zbog zdravstvene nesposobnosti te mu je bio istekao rok važenja prometne dozvole.

Vozač je jučer završio na Općinskom sudu u Velikoj Gorici gdje je pravomoćno proglašen krivim. Kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 29.200 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Podržavate li visoke kazne prekršiteljima u prometu?

Ključne riječi

Komentara 38

LJ
ljutko
12:15 21.08.2019.

A zatvor? Barem 6 mj.

TH
than
12:32 21.08.2019.

Skoro svaki dan se uhvati po jedan pijanac bez važeće vozačke. Ajde, ovoga su uhvatili zato što je udario u djevojke. Pravo je pitanje koliko takvih prođe ispod radara. Čim malo zagrebeš ispod površine vidiš koliko je ova država propala. Trend nepoštivanja zakona na svim razinama društva je postao obrazac ponašanja, nažalost.

Avatar nitko i ništa
nitko i ništa
12:19 21.08.2019.

I dalje tvrdim da su kazne preblage,balkanac ne razumije dok ga pošteno ne opališ po džepu.Osim toga smatram da je jedini pošteni način kažnjavanja onaj skandinavski,a to je izricanje visine kazne na osnovu primanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije