Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volonterska akcija

Petnaest novih voćki posađeno u Trnju u sklopu međunarodne akcije

Zagreb: Posađeno prvih 15 sadnica u sklopu akcije ACT fondacije "Fruit Tree Plantation Drive"
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
27.10.2021.
u 16:55

Indijski veleposlanik, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, predsjednik Gradskog odbora za zaštitu okoliša i osnivač projekta "ACT fondacije" pomogli su zasaditi voćke u dvorištu škole

Hrvatski dio međunarodnog projekta “Fruit Tree Plantation Drive” započeo je u Trnju. Volonteri i predstavnici "ACT fondacije", koja organizira akciju, donirali su 100 sadnica Zagrebu, a prvih 15 voćki zasađeno je u dvorištu Osnovne škole Davorina Trstenjaka. 


Cilj sadnje je osvijestiti važnost brige prema prirodi i ostaviti budućim generacijama zeleniji grad te izvor hrane. Do sada je u ovom projektu posađeno skoro 19000 stabala u cijelom svijetu, a "ACT fondacija" ovaj projekt planira nastaviti u Splitu, Puli i na Papuku.


Svečanom otvorenju akcije prisustvovao je i Nj. E. Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj, zahvaljujući osnivaču "ACT fondacije", P.K. Mohanu, zvanom Mohanji. Veleposlanik je izrazio sreću što se ovakve aktivnosti provode u školama, jer čine dobro ne samo društvu sada, već i generacijama koje dolaze.


- Prije mjesec dana smo organizirali međunarodnu konferenciju "Yoga & Ayurveda" u Zagrebu, koja je bila tako uspješna da smo odlučili napraviti isto i dogodine. Sve ove aktivnosti približavaju naše ljude, jer smo na svijetu svi dio iste obitelji - zaključio je veleposlanik.


- Vjerujem da je ova akcija samo početak u Gradu Zagrebu. Imamo 14 gradskih vrtova gdje se mogu zasaditi voćke i drveće - istaknuo je Dejan Jaić, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.


U sadnji prve biljke pomogli su Veleposlanik Indije, pročelnik Jaić, Zorislav Antun Petrović, predsjednik Gradskog odbora za zaštitu okoliša i Mohanji, osnivač "ACT fondacije" koji je izrazio podršku za sve buduće događaje veleposlanstva i slične akcije u Zagrebu.


- Danas jedemo voće sa stabala koje su zasadili naši predci, a ove voćke koje smo mi zasadili će hraniti buduće generacije. Ova škola sada postavlja standard ostalima. Majka Zemlja pripada svima i naša dužnost je zaštititi sva bića na njoj - zaključio je Mohanji.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije