Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otežana likvidnost

Grad uplatio školama novac za lipanj, Tomašević obećao smanjiti kašnjenje

Patrik Macek/PIXSELL
27.10.2021.
u 15:51

Novac je školama počeo sjedati u ponedjeljak, a danas je na račue 'sjeo' gotovo svim školama

Zagrebačkim osnovnim i srednjim školama uplaćen je novac za materijalne troškove, energiju i prehranu iz lipnja 2021. Rok za kašnjenje dva je mjeseca kraći u odnosu na zatečeno stanje, priopćili su jučer iz Gradskog ureda za obrazovanje.

Isto je  poručio i gradonačelnik Tomislav Tomašević gostujući na Radio Sljemenu te kao razlog kašnjenja naveo otežanu likvidnost. Kašnjenje će se do kraja godine još smanjivati, obećao je gradonačelnik. 

-U tu svrhu je i ovaj kredit koji je najavljen od strane vlade prije mjesec dana, za povećanje likvidnosti vezano uz obnovu škola. Mi plaćamo izvođače radova, a da još nismo povukli taj novac iz Fonda solidarnosti, kredit će nam olakšati likvidnost- kazao je on. Iz Grada neslužbeno su nam potvrdili da su sredstva na račune počela pristizati još u ponedjeljak, a jučer su uplate bile vidljive gotovo svima. 

-Grad Zagreb i prije je bio specifičan po kašnjenju. Ako i dalje bude problema, HUROŠ će reagirati-  poručila je Ana Mirosavljević, predsjednica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola. Glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan objasnila je da se reagiralo iz straha. 

-Kašnjenje je ovaj puta bilo veće nego inače. Kada novac kasni, škole troše vlastita sredstva te strahuju od isključenja i ovrha -  rekla je Ana Tuškan. 

Situaciju je komentirao predsjednik Skupštine Joško Klisović koji je izjavio da će tražiti od gradonačelnika da se žurno napravi plan isplate svih troškova vezanih uz škole. Reagirao je i zagrebački HDZ. 

-Grad Zagreb nije ispunjavao svoju obvezu. Štima jedino isplata plaća prosvjetarima za koju nije zadužen Zagreb, već Vlada-rekao je HDZ-ov gradski zastupnik Mario Župan. 

Ključne riječi

Komentara 1

LL
lijepa_li si
18:08 27.10.2021.

revolucija teče!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije