Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
street food meka

Petkom se časti na Dolcu uz Place market, tu su i Baš Naš te Food Truck, a party je i u Staroj Vlaškoj

Foto: Beats&Bites
1/44
08.06.2023.
u 14:58

Popularni festival za mlade Beats&Bites oživio je pak Staru Vlašku, a na Strossmayerov trg uskoro stiže i Asian Street Food Festival

Purica s mlincima, pohanci, fuži sa šumskim gljivama i pršutom, kamenice i kajzeršmarn samo su neke od delicija kojima će se gostiti sutra na Dolcu, koji se u sklopu projekta Place market pretvara u veliki restoran na otvorenom. 

Tako će svaki sunčani petak do 14. srpnja svoje specijalitete ondje spremati poznati kulinarski majstori kao što su Marin Medak, Christian Misirača i Mario Mihelj te chefovi restorana među kojima su, primjerice, Broom 44, Restač, Ficlek i Begs plant based.

Atmosferu će podizati DJ, a na štandu s oznakom "Plavi ceker" svoje će proizvode predstavljati i OPG-ovi pa se možete počastiti domaćim džemom, likerom, sirom ili medom. Institut za razvoj i međunarodne odnose u suradnji sa Suzy Josipović Redžepagić predstavit će i projekt "Klimatske kuharice o utjecaju gastrosektora na emisiju CO2 i klimatske promjene".

VEZANI ČLANCI: 

Party je i na Jarunu jer se u neposrednoj blizini Aquariusa ponovo smjestio omiljeni Food Truck Festival. Osim u nadaleko poznatim specijalitetima ulične hrane poput burgera, hot-dogova i sendviča, posjetitelji će moći uživati i u talijanskim, južnoameričkim te azijskim okusima, u okviru festivalskog noviteta, a za koje će se svakog tjedna u duhu teme pobrinuti svaka ekipa.

Svoje parkirno mjesto pronašlo je pet ekipa, Dubrava Food Makers, Cromaris, Pri suncu i Ferdinand knedle, a pobjednički burger lanjskog zagrebačkog Burger Festa, pikantni "Kimchi Kardasian" može se pak kušati na kamionu BBQ Hot Yard Bar.

Ulaz na festival je besplatan, a do 18. lipnja može se posjetiti radnim danom od 16 do ponoći te vikendom od podne do jedan sat iza ponoći. 

VEZANI ČLANCI: 

Burgeri, kokteli, riblji specijaliteti, palačinke i krafne očekuju vas, među ostalim, i u Staroj Vlaškoj koju je oživio popularni festival za mlade, Beats&Bites

S raznim verzijama burgera predstavit će se Bit burger, Shank će pržiti hrskava krilca, za slastice su zaduženi Palačinke.hr te Crofna, a po prvi puta svoje će delicije, poput pulled pork sendviča i mazalica predstaviti i kućica Kužina te restoran Tunholic. 

Posjetitelji će moći uživati i u tematskim muzičkim večerima, svakog dana atmosferu će podizati i mladi domaći DJ-i, a moći će se okušati i u kvizu općeg znanja, ili se pak prijaviti na neki od bela ili beer pong turnira. Radno vrijeme festivala je od 16 do 23 sata preko tjedna, petkom i subotom do ponoći, a subotom i nedjeljom od podne.

A neki od najpopularnijih okusa azijske kuhinje uskoro će se moći kušati i na Strossmayerovu trgu gdje će se smjestiti prvi Asian Street Food Festival. Mirisi će se širiti s čak 11 kućica, a specijalitete će spremati renomirani domaći chefovi poput Melkiora Bašića, Marka Palfija te Mate Jankovića. Najmlađe očekuju brojne edukativne i kreativne radionice, a za glazbeni repertoar bit će zadužen Ozren Kanceljak. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije