Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravljen spomenik

Peticija za postavljanje klupa oko skulpture Vojina Bakića u Gajevoj

razlistana forma
1POSTOZAUMJETNOST
16.02.2012.
u 19:21

Inicijativa 1POSTOZAUMJETNOST od Grada traži klupe u pješačkoj zoni u najužem centru Zagreba

Skulptura “Razlistana forma” iz 1961., rad hrvatskog kipara Vojina Bakića, smještena je u Gajevoj ulici, no ljeti je blokirana terasom kafića, a zimi opkoljena štandovima. Skulptura je izvorno napravljena za Ilički neboder za čije je rekonstrukcije bačena na otpad, odakle ju je spasio dizajner Ivan Picelj, no sada ponovno doživljava nemar.

Inicijativa građana 1POSTOZAUMJETNOST stoga je pokrenula internetsku peticiju kojom od gradske uprave traže postavljanje dviju kružnih klupa oko dva obližnja stabla kako bi se Bakićevu remek-djelu osigurao nužan prostor, ali i čime bi se pomoglo rješavanju velikog problema nedostatka klupa u pješačkoj zoni. Peticiju je u desetak dana potpisalo više od petsto ljudi, među kojima su i umjetnik Siniša Labrović, književnik Ludwig Bauer i vijećnica Svjetlana Lugar.

Peticiju možete potpisati na linku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije