Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠRC SVETICE

Peticija protiv gradnje kampa nogometašima

Vježbanje na Sveticama
Foto: Privatni album
1/4
11.12.2013.
u 08:40

Dečki na spravama vježbaju već godinama, a nekima su i život spasile

Nakon što su u bolnicama dignuli ruke od njega, dogodilo se čudo, ustao je iz kolica i prohodao. A čudo se dogodilo u malom parku sa spravama za vježbanje na ŠRC Sveticama.

Ozdravljenje

– Da, ja sam taj za kojega kažu da je medicinsko čudo. Nakon što su svi odustali od mene, uspio sam uz pomoć svoje obitelji iz parka kada sam im se pridružio u pokretu “Svetice street work out” – kaže Boris Borković, 25-godišnjak s Borongaja koji je bolovao od multiple skleroze.

A željezne šipke u malome parku u kojemu svakodnevno besplatno vježbaju deseci mladića mogle bi uskoro nestati, kao i prilika da netko ozdravi uz pomoć street work outa, odnosno uličnog vježbanja.

Umjesto njega, na terenima ŠRC Svetica trebao bi se naime graditi skupi kamp Hrvatskog nogometnog saveza, a gradnja bi trebala početi 2014. godine. Potvrdio je to i gradonačelnik Milan Bandić koji je kazao da će se dogodine u suradnji s HNS-om početi graditi, a iz saveza poručuju da se intenzivno pregovara.

– Između Grada Zagreba i HNS-a traju detaljni dogovori o gradnji nogometnog centra, a kada to dođe u završnu fazu, o eventualnog potpisivanju ugovora javnost će biti obaviještena – kazao je Tomislav Pacak iz HNS-a.

Oaza mira

No za “neprofesionalce” ŠRC Svetice jedina je besplatna oaza mira koju poznaju.

– Svetice su prostor gdje vježbamo bez alkohola i droge. Tu smo dugo. On je bio bolestan, mi smo ga prihvatili, vježbali s njim i sad čovjek stoji na nogama. A sada bismo zbog milijunaša izgubili ovo malo sirotinje. Mi smo tu i po zimi i po ljeti – kazao je Aleksandar Brujić.

Već su počeli skupljati potpise za peticiju koju će predati gradonačelniku Milanu Bandiću kako bi njihovu malu oazu mira poštedio i ostavio je onakvu kakva jest. Iz Grada nismo dobili komentar o gradnji kampa.

Komentara 2

UG
UgoZG
09:33 11.12.2013.

Gdje se može potpisati peticija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije