Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGOVOR

HNS ne gradi kamp, to ne bi bilo rentabilno

Svetice
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
29.11.2013.
u 08:30

Centar na Sveticama trebao bi imati mali stadion, pet nogometnih terena s prirodnom i umjetnom travom, dvoranu, teretanu, ambulantu...

Ono što je najavio nakon što je postao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker trebao bi početi ostvarivati u sljedećoj godini. Naime, HNS je vrlo blizu dogovora s Gradom Zagrebom u vezi sa Sportskim centrom Svetice, na kojem bi se trebao sagraditi jedan od pet predviđenih centara HNS-a!

Nije, dakle, riječ ni o kakvu kampu, o čemu je maštala bivša garnitura čelnih ljudi HNS-a, a izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović objašnjava:

Bezbroj ponuda

– U današnje bi vrijeme samo neodgovornim osobama moglo pasti na pamet graditi kamp, pa nemamo ni konforan stadion. Bilo bi to nemoguće održavati, takav projekt nikako ne bi kod nas mogao biti rentabilan! Prva je Davorova ideja bila da sagradimo pet nogometnih centara – jedan u Zagrebu te po jedan u svakoj regiji! Tako će i biti, a zasad smo blizu dogovora s Gradom Zagrebom o preuzimanju SC Svetice. Bude li sve išlo bez zastoja, do kraja godine trebali bismo potpisati ugovor o suradnji s Gradom, a prve lopate na Sveticama trebale bi biti “u akciji” na proljeće sljedeće godine – natječaj je otvoren, stiglo nam je bezbroj ponuda, praktički se javilo svako selo koje ima malo veću livadu! – dodaje Vrbanović.

Centar na Sveticama trebao bi imati mali stadion, pet nogometnih terena s prirodnom i umjetnom travom, dvoranu, teretanu, ambulantu... Tamo će biti smještene Nogometna i Sudačka akademija, a naša A-reprezentacija pripremat će se u tom centru uoči utakmica. Dakle, “Zagrebello” je prošlost...

Nećemo plaćati drugima

– Naravno! Sagradit ćemo svoj centar, zašto bismo nekom drugom, a to je konkretno bio NK Zagreb, plaćali korištenje njihovih terena kad ćemo imati svoj? Postoji nekoliko projekata, još se nismo odlučili ni za jedan, uskoro ćemo i to riješiti.

Tko će financirati gradnju centra i koliko će koštati?

– Fifa, Uefa, Europska unija i HNS! Računamo na novac iz europskih fondova, a prema našim procjenama, HNS će u svemu sudjelovati pokrivanjem najviše 50 posto troškova! O cijeni vam ne mogu ništa reći prije nego izaberemo odgovarajući projekt. A onda ćemo zatvoriti i financijsku konstrukciju, nadam se da će sve to biti riješeno do kraja ove godine. Bit će to skroman nogometni centar, ali efikasan i svrsishodan, HNS će napokon imati svoje terene – kaže Vrbanović.

>> Hrvatska reprezentacija dobiva nogometni centar na Sveticama!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije