Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Performans

Petek izvadio opremu za kupanje pa sjeo u Miramarsku. Pozdravlja zastupnike koji idu na godišnji

Zagreb: Renato Petek performansom pozdravio zastupnike koji odlaze na godišnje odmore
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
Autori: Hina, Hana Ivković
31.07.2020.
u 14:19

- Zastupnici poslije sedam dana rada odlaze na mjesečni godišnji odmor. Nisam impresioniran time što govore da je to najkraća ljetna stanka do sada jer su dali obećanje građanima da će zakon biti donesen na prvoj sjednici nakon konstituiranja sabora - objasnio je Petek.

Izvadio je sklopivu stolicu za plažu, otvorio suncobran, a pripremio je i prijenosni hladnjak, ronilačke peraje i kupaći pribor. Sunčane naočale nije imao, pa je zastupnik u gradskoj Skupštini Renato Petek morao malo "škiljiti" dok je ležerno odmarao. No, ne na Zlatnom ratu ili zrču, već na pločniku uz Miramarsku cestu, tik uz nadvožnjak koji je prije nešto manje od tjedan dana nalikovao bazenu u kojem se zaista moglo ući i okupati. Razlog? Kako bi mogao "pozdraviti" gradske zastupnike koji odlaze na godišnji odmor bez da su donijeli Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa, ali i reagirati i spasiti nekog dođe li ponovno do opasnosti da se netko ondje utopi.

Performans je to koji je izveo danas, točno u 12 sati i pet minuta, revoltiran ovom situacijom. 

- Zastupnici poslije sedam dana rada odlaze na mjesečni godišnji odmor. Nisam impresioniran time što govore da je to najkraća ljetna stanka do sada jer su dali obećanje građanima da će zakon biti donesen na prvoj sjednici nakon konstituiranja sabora - obratio se novinarima prilikom performansa Petek. Dodao je da to znači da će ljudi stradali u potresu morati čekati jesen, kada će doći pravni okvir, da bi počeli s pripremnim radnjama za obnovu.

- Nažalost, HDZ diktira tempo, no šokiran sam što oporba afirmativno podržava cijelu priču dok HDZ tempira provođenje i vođenje zakona - rekao je Petek. Ocjenjuje da su građani, ojađeni, prepušteni sami sebi, a već je prošlo četiri mjeseca od potresa. 

- I morat će čekati i još, ili će morati sami početi obnovu, ustvrdio je - Komentirao je i produljenje roka za prijavu štete od poplava izrazivši zadovoljstvo što je rok produljen jer dio građana, uz radove koje iziskuje obnova nakon poplave, nije uspio riješiti i predati potrebnu papirologiju. 

Komentara 2

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
12:10 02.08.2020.

Znači ništa korisno, poput njegovog mentora Bandića...

DU
Deleted user
17:19 02.08.2020.

Koj racku bilo ko ima pravo izvoditi bilo kakav performans i slična sranja, koj racku bilo ko ima pljuvat po HDZu i njihovom načinu vladanja, SAMI SMO IZABRALI, SAMI POJEDIMO GOVNA!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije