Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanja

Park u Donjoj Dubravi zvat će se po pjevaču Tomislavu Ivčiću

21.01.2015.
u 11:17

Jedan trešnjevački park imenovan je po Kati Šoljić, majci vukovarskih branitelja.

Jedan od parkova u Donjoj Dubravi zvat će se po pjevaču Tomislavu Ivčiću. Tako je jučer jednoglasno odlučeno na sjednici skupštinskog Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova. Popularni zadarski pjevač, poginuo 1993. u Zagrebu, tako je zasluženo dobio svoje "misto" u ovom gradu, a svoj je novi naziv dobio i jedan trešnjevački park. Imenovan je po Kati Šoljić, majci vukovarskih branitelja.

–Već dugo su nam ta imena na listi i svi članovi su prihvatili ova dva prijedloga jednoglasno. Mislim da je ova žena zaslužila neko mjesto koje će se po njoj zvati, kao i naš poznati pjevač - kazao je Zoran Piličić, predsjednik Odbora.

Zagreb je jučer dobio i imena novih ulica, i to po ženama. Tako su četiri ulice na Trešnjevci, na križanju Baštijanove ulice i Selske ceste nazvane po Sunčani Škrinjarić, Dragojli Jarnević, Dori Pfanovoj i Višnji Stahuljak Chytil.

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
20:27 21.01.2015.

Hm, čovjek je živio tu, bio dobar, vozio ludo, iako je sinek pjevao tata vozi polako, bio domoljub, dao svoj obol, jer je nakon njegove pjesme Stop the war, počelo drugačije razmišljanje o domovinskom ratu u Hrvatskoj i žrtvama u njemu. Ah, sudbina mu je sve dala, a onda uzela, ali to je život i nema tu puno filozofije. Bolje da se parkić zove po njemu nego po konjiću Grbonjiću.

DI
dimnajac
12:17 21.01.2015.

Ako se dobro sjećam, krivac za nesreću je ipak bila ta žena. Čini mi se da se radilo o starijoj osobi koja je četverotračnu prometnicu prelazila mimo pješačkog prijelaza. Bio je rat i bilo je zamračenje. Dakle, vidljivost nikakva, a još je navodno poginula gospođa bila iz nekog malog mjesta u BiH-u, gdje ceste nisu niti tako široke niti baš tako prometne (pa ne treba ni toliko paziti na promet kada si pješak). Navodno je, u skladu s time, nosila i crnu odjeću. Nemojte sad još reći da do nesreće ne bi došlo da Ivčić nije vozio prebrzo. Pa i da voziš 40 u mrklom mraku i da odjednom vidiš pješaka gdje ga ne očekuješ, eto ti pješaka u raju, vječnim lovištima, ahiretu, što li već gdje... Na žalost, poginula je još i suvozačica, koliko se sjećam

Avatar comandante
comandante
16:42 21.01.2015.

a zašto po njemu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije