Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Park Maksimir najpoželjniji dio grada, Samobor najbolji u okolici

Istraživanje "Najbolje u Hrvatskoj 2014. – izabrali građani" proveli su na internetskom portalu VIKENDplaner.info
08. srpnja 2014. u 09:22 1 komentara 1086 prikaza
5.07.2014., Zagreb - Suncana i topla subota idealna za setnju  Maksimirom.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

I ove godine Samobor je najpoželjnija destinacija u Zagrebačkoj županiji, dokazuju to rezultati istraživanja u sklopu projekta "Najbolje u Hrvatskoj 2014. – izabrali građani". Provedeno je u sklopu portala VIKENDplaner.info.

Najomiljeniji Žumberak

Kao omiljeno izletničko odredište planinara, rekreativaca i izletnika, Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje proglašen je najljepšom prirodnom znamenitošću u županiji sa 42,86 posto glasova. Slijede Japetić i Grgosova špilja, dok je četvrto mjesto zauzela Park šuma Novi dvori u Zaprešiću. Samoborsko šetalište Anindol, koje je 1883. godine dao urediti tadašnji gradonačelnik Šmidhen, na petom je mjestu. Samoborski fašnik najbolji je pak događaj u cijeloj županiji sa 67,86 posto glasova.

U zoološkom zabava

Što se tiče glavnoga grada, park Maksimir najljepši je njegov dio. Odlučilo je tako 54,2 posto čitatelja, a slijede ga park Zrinjevac i PP Medvednica. Ljeto na Strossu najdraže je događanje po mišljenju 49,62 posto ispitanih. Slastičarnica Vincek najbolja je u ponudi restorana, a slijede je konoba Didov san i Mex Cantina. Najbolja zabava, po mišljenju 48,09 posto ispitanih, u Zoološkom je vrtu, a najbolji smještaj nudi hotel Esplanade. U kategoriji šopinga pobjedu je odnijela najstarija tržnica Dolac sa 48,09 posto glasova. Najpopularnija osoba koja se veže uz Zagreb književnica je Marija Jurić Zagorka sa 63,36 posto glasova, a prati je Janica Kostelić, dok treće mjesto drži još jedan književnik – Miroslav Krleža.

Rijeka: Ivan Đikić sudjelovao na znanstvenom skupu o virusu COVID-19
PODRŽAO VLADU I STOŽER
Pet preporuka znanstvenika Ivana Đikića za primjenu novih mjera
Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja
EY PODUZETNIK GODINE
Priznanje pozitivnim i uspješnim pričama važnije je nego ikad
  • chemica:

    Maksimir je super za onog tko voli da ga pojedu komarci. Pakao na Zemlji.