Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preporuka građana

Park Maksimir najpoželjniji dio grada, Samobor najbolji u okolici

5.07.2014., Zagreb - Suncana i topla subota idealna za setnju  Maksimirom.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
08.07.2014.
u 09:22

Istraživanje "Najbolje u Hrvatskoj 2014. – izabrali građani" proveli su na internetskom portalu VIKENDplaner.info

I ove godine Samobor je najpoželjnija destinacija u Zagrebačkoj županiji, dokazuju to rezultati istraživanja u sklopu projekta "Najbolje u Hrvatskoj 2014. – izabrali građani". Provedeno je u sklopu portala VIKENDplaner.info.

Najomiljeniji Žumberak

Kao omiljeno izletničko odredište planinara, rekreativaca i izletnika, Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje proglašen je najljepšom prirodnom znamenitošću u županiji sa 42,86 posto glasova. Slijede Japetić i Grgosova špilja, dok je četvrto mjesto zauzela Park šuma Novi dvori u Zaprešiću. Samoborsko šetalište Anindol, koje je 1883. godine dao urediti tadašnji gradonačelnik Šmidhen, na petom je mjestu. Samoborski fašnik najbolji je pak događaj u cijeloj županiji sa 67,86 posto glasova.

U zoološkom zabava

Što se tiče glavnoga grada, park Maksimir najljepši je njegov dio. Odlučilo je tako 54,2 posto čitatelja, a slijede ga park Zrinjevac i PP Medvednica. Ljeto na Strossu najdraže je događanje po mišljenju 49,62 posto ispitanih. Slastičarnica Vincek najbolja je u ponudi restorana, a slijede je konoba Didov san i Mex Cantina. Najbolja zabava, po mišljenju 48,09 posto ispitanih, u Zoološkom je vrtu, a najbolji smještaj nudi hotel Esplanade. U kategoriji šopinga pobjedu je odnijela najstarija tržnica Dolac sa 48,09 posto glasova. Najpopularnija osoba koja se veže uz Zagreb književnica je Marija Jurić Zagorka sa 63,36 posto glasova, a prati je Janica Kostelić, dok treće mjesto drži još jedan književnik – Miroslav Krleža.

Komentara 1

CH
chemica
12:15 08.07.2014.

Maksimir je super za onog tko voli da ga pojedu komarci. Pakao na Zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije