Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akupunktura grada

'Oživite napuštene tvornice, to otvara i radna mjesta'

Akupunktura grada Avenue Mall
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
Autor
Sandra Golemac
09.03.2015.
u 14:30

Većina ispitanih u sklopu projekta Zagreb za mene željela bi da je više uređenih zelenih površina, klupa i parkova diljem grada

–Treba oživjeti stare napuštene tvornice. I grad će izgledati ljepše, a i ljudi će dobiti radna mjesta. Osim toga, treba više sadržaja na Jarunu kako bi postao glavno mjesto susreta, događanja, druženja i rekreacije - predložio je 25-godišnji komercijalist Jakov Stipčević.

Istaknuo je to timu Akupunkture grada, koji je u subotu kod Avenue Malla ispitivao mišljenje građana o 17 potencijalnih lokacija za projekt urbane revitalizacije javnih prostora “Zagreb za mene”. Projekt je pokrenulo Društvo arhitekata Zagreb u suradnji s Arhitektonskim fakultetom, Akupunkturom grada i Gradom Zagrebom, a osim aktivnog uključivanja struke očekuju i sudjelovanje građana.

Opasni pothodnici

Plan je urediti 17 javnih prostora u gradu i to prije početka Europskih sveučilišnih sportskih igara nagodinu u Zagrebu i Rijeci, a na uređenje će se potrošiti oko 20 milijuna kuna.

–Treba urediti pothodnike u gradu jer su derutni i opasni - istaknuo je 85-godišnji Ivan Orsag, dok je većina građana u subotu preporučila uređenje zelenih površina, više parkova i drvenih klupa. Da su dječja igrališta u lošem stanju upozoravali su najviše roditelji.

Grozna igrališta

–Igrališta i parkovi izgledaju grozno, puni su otpada, pa čak i narkomanskih igala. Ne mogu dijete pustiti na takva mjesta. Došli smo do toga da moj suprug navuče rukavice i čisti park kako bi se naš sin mogao igrati - otkrila je 29-godišnja Andrea Barjaktarić, te dodala kako bi se u gradu trebala bolje urediti tramvajska i autobusna stajališta. Građani se još mogu izjasniti i 14. ožujka na Trešnjevačkom trgu, 21. ožujka na Maksimiru, 22. ožujka na Jakuševcu i 28. ožujka u Splavnici, sve od 10 do 13 sati.

>>Od 'Zagreba za mene' i ekonomska korist

>>Arhitekti od građana traže mišljenje što bi sve trebalo uljepšati

Komentara 5

JA
jasna1962
14:54 09.03.2015.

Ajmo vec jednom delati.a ne samo pricati.

DE
demokršćanin
18:44 09.03.2015.

Na koji način oživiti napuštene tvornice?Nema više niti strojeva niti radnika koji bi bili u mogućnosti raditi sa novim tehnologijama.Kako bi to Grad izgledao ljepše?Kako to zamišlja mladi komercijalist?

Avatar utunelu
utunelu
07:12 10.03.2015.

haha ozivite tvornice ahahaha nisam nista smijesnije cuo vec 2 tjedna ahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije