Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić izvjesio popis:

Ovo su svi zaposleni u Gradu

Zgrada Gradskog poglavarstva.
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
18.01.2017.
u 11:29

U uredu kod prokazanog Zorana Nevistića radi i njegov kum Jadran Barišić koji u gradskoj upravi ima zaposlenu suprugu i sina

U Gradskoj upravi nema nepotizma – sve je to spin. Tako je zapošljavanje članova obitelji u raznim gradskim uredima objasnio Milan Bandić.

Takav gradonačelnikov zaključak, očito je, rezultat njegove najavljene i provedene analize nakon izbijanja afere “Nevistići”. Bandić je tada obećao da će istražiti nepotizam u Gradu i, ako ga je bilo, kazniti pročelnika za mjesnu samoupravu Zorana Nevistića uz kojega je na gradskoj plaći čak devetero njegovih članova obitelji – šire i bliže rodbine.

Kumovi i rodbina

Pročelnik Nevistić nije kažnjen, nije ponudio ni ostavku, a gradonačelnik Bandić je sada nepotizmu ili spinu kako ga naziva, doskočio “mudrije”. Objavio je listu imena više od dvije tisuće zaposlenika svih gradskih ureda pa poručio novinarima: “Vadite kako hoćete, slijeva, zdesna.”

Odriješio je gradonačelnik tako ruke samo onima koji dobro poznaju rodbinske odnose njegovih vjernih suradnika i pročelnika pa se lista od dvije tisuće imena sažela u jedno pitanje: Tko je kome što?

Tako je na listi odjela kojem je na čelu Zoran Nevistić, prvi pročelnik prozvan zbog nepotizma, i Jadran Barišić. Ime višeg stručnog referenta za ekonomsko-analitičke poslove u Službi za mjesnu samoupravu zaposlenog od 2006. godine Zagrepčanima neće značiti mnogo, ali će značiti i previše pročelniku Nevistiću. S Barišićem Nevistić dijeli kumske veze, a osim Jadrana, na plaći koja se isplaćuje iz gradskog budžeta su i supruga Marina Barišić, zaposlena u Uredu gradonačelnika i Luka Barišić koji je stručni referent za rad gradske četvrti i mjesnih odbora u Gradskom uredu za mjesnu samoupravu.

Štoviše, osim što Barišići s Nevistićima dijele hodnike gradskih ureda, dijele i istu ulicu stanovanja. No komentara za novinare nemaju. Naime, nakon što smo nazvali obitelj i predstavili se, Barišići više na telefon ništa nisu čuli pa su uz nekoliko “halo, halo” poklopili slušalicu. Na ponovljenih nekoliko poziva slušalicu više nisu dizali. U Uredu gradonačelnika uz Marinu Barišić radi, na mjestu više stručne suradnice za financijske poslove, i Nikolina Penava koja je u rodbinskoj vezi s Milanom Penavom, Bandićevim kumom. Uostalom Penava je Zagrepčanima dobro poznat kao vlasnik firme koja je surađivala s Gradom, a, između ostalog, izgradio je i tramvajsko stajalište na Gupčevoj zvijezdi za 1,5 milijuna kuna.

U istom uredu zaposlena je i Anka Đurić, majka Mirele Đurić koja u Gradu obnaša dužnost pomoćnice pročelnika u Uredu za programe i projekte Europske unije. U središte javnosti Mirela Đurić došla je u travnju 2014. godine kada je 26 dana provela na službenom putu u Varšavi i tako na račun gradske uprave potrošila 30.689 kuna, a sve kako bi se educirala o povlačenju sredstava iz EU fondova. Vjera Salopek, inače zamjenica pročelnika za financije Slavka Kojića, majka je Marka Salopeka koji je voditelj Odsjeka za baze podataka u Stručnoj službi gradonačelnika.

Novak zaposlio sina

U uredu gradonačelnika mjesta je bilo i za nekadašnju tajnicu stručne službe Gradske Skupštine – Gretu Augustinović Pavičić.

Iz službe Gradske skupštine prešla je u ured gradonačelnika nakon izbijanja afere GUP, a sada pravomoćno optužena Greta Augustinović Pavičić u Gradskoj upravi ima zaposlenu kćer. Zaposlenog sina Filipa, u Uredu za upravljanje hitnim situacijama, kojemu je na čelu pročelnik Pavle Kalinić ima jedan od najdugovječnijih pročelnika u Gradu – Silvije Novak, pročelnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode. Podsjetimo, pročelnik Novak trebao je biti jedan od “kažnjenjih” pročelnika, kako je to najavljivao Bandić, zbog izdanih dozvola za postavljenje metalne nadstrešnice na Preradovićevu trgu, no pročelnik Novak za to nikada nije niti će biti kažnjen.

>> Nevistići u upravi najangažiranija obitelj- radi ih sedmero

Komentara 29

ZA
zambezi
13:35 18.01.2017.

Kad samo vidiš nazive tih radnih mjesta kao npr. stručni referent za rad gradske četvrti i mjesnih odbora u Gradskom odboru za mjesnu samoupravu ,a takvih i sličnih je nebrojeno puno,nije ni čudo da moramo tolike poreze i prireze plaćati,odnosnoo njima za plaće izdvajati iz naše plaće.

GR
grabice
14:25 18.01.2017.

E sad bi svi trebali izvjesiti popise zaposlenih u svim opcinama.zuoanijama te drzavnim sluzbama i agencijama.Pa da narod vidi za koga radi.Tj da vide tko za njih radi.Bilo bi fer.

GR
grabice
14:23 18.01.2017.

Nadite mi jednog jedinog clana obitelji od vrlih politicara sto na lokalnoj sto na drzavnoj razini da je na burzi bez obzira na stranku.Ili clana sire obitelji a da nisu na drzavnom proracunu.E da su samo Nevistici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije