Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ponudi - 21 stan

Ovo su stanovi koje država iznajmljuje za 15 kn po kvadratu

stanovi
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/23
08.08.2016.
u 19:36

Nakon pet godina imam pravo na produljenje ugovora, no nadam se i otkupu, kazala je Zagrepčanka koja je dom po ovom principu pronašla lani

Zagrepčanima država u najam ponovno nudi prazne stanove po početnoj cijeni od 15 kuna po kvadratu mjesečno, a do 21. kolovoza novčane ponude za petogodišnje razdoblje mogu se dati za 21 stan po cijelom gradu, raznih kvadratura i stanja.

Prozori minus, plin plus

Razgledavanje stanova počelo je danas i trajat će do kraja tjedna, a sa zainteresiranim smo građanima jučer obišli ponuđene stanove u Babonićevoj 21, Bogišićevoj 22 i Preradovićevoj 29. – Stan u Bogišićevoj u puno je boljem stanju od onog u Babonićevoj u suterenu. Problem je što je na četvrtom katu i trebalo bi zamijeniti prozore, no ima ugrađeno plinsko grijanje, što je veliki plus – kazala je Zlata Majetić. Traži stan za sebe i svoju obitelj jer je podstanarka pa bi voljela najam kod privatnika zamijeniti državnim. Susreli smo i Dariju, koja je od države već ranije unajmila stan.

– Riječ je o stanu u Crnčićevoj ulici od 23 kvadrata. Malen je, no ponudila sam najviše i zadovoljna sam – rekla je. Dodala je da je morala uložiti više no što je očekivala, no da joj nije žao jer se iz obiteljskog doma uselila u “svoje”. – Nakon pet godina imam pravo na produljenje ugovora na još toliko, no nadam se da ću imati pravo na otkup stana jer sam dosta uložila, pa da mi se to u konačnici i isplati – kazala je Darija koja je stanove ovaj put razgledavala za prijatelje koji su na moru.

Najatraktivniji u centru

Najatraktivniji su stanovi oni na višim katovima i bliže centru. Velika navala tako se očekuje za 30 kvadrata u Petrinjskoj 45, čija je početna cijena 427 kuna, i 37 kvadrata na drugome katu u Preradovićevoj 29, koji se daje za 554.

Najveći i najskuplji stan je u Čalogovićevoj 7, 81 kvadrat na prvom katu za početnih 1216 kuna. Najmanji, a time i najjeftiniji stan je u Klaićevoj 15: za 17,50 kvadrata traže se 262 kune mjesečno.  

>>Prizemnice za 35 tisuća eura, velike katnice za 70 tisuća eura, a u udaljenim selima već za 10 tisuća eura!

Komentara 13

DO
DonStoleon
19:57 08.08.2016.

Previše ulaganja ako nemaš pravo na otkup stana nakon određenih godina boravljenja u tom stanu.

AN
anonimus00
19:50 08.08.2016.

i jos barem 20 000 E za uredenje

Avatar bosanac1951
bosanac1951
19:47 08.08.2016.

Očaj od kupaonice, gore u sredini...Ali kome je sila unajmiti će taj stan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije