Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primopredaja vlasti

Ovo je tim koji vodi najveću gradsku tvrtku - ZG Holding

'15.12.2011., TZV Gredelj, Vukomerecka cesta BB, Zagreb - Godisnja konferencija i predstavljanje novog vlaka. Predsjednik Uprave Tvornice Zeljeznickih vozila Gredelj Ivan Tolic.  Photo: Goran Stanzl/P
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/8
02.07.2013.
u 08:29

FINANCIJE - 
Kroz nekoliko dana znat će se i u kakvom je stanju blagajna Holdinga

Slobodan Ljubičić jučer je preuzeo upravu nad Zagrebačkim holdingom i ponovno zasjeo u fotelju s koje je prije pet godina morao silom prilika otići. Smjenu stare i imenovanje nove uprave Milan Bandić obavio je još u popodnevnim satima u subotu kao jedini član Skupštine te gradske tvrtke. Uz Ivu Čovića smijenjeni su i drugi članovi uprave (Tomislav Čulo, Vlado Crkvenac i Vlasta Pavić) dok će novu uz Ljubičića činiti još šest osoba.

Najmlađa 32 godine 

U Holding se tako vraća Ivan Tolić, bivši direktor ZET-a, a od novih lica tu su Zdenko Milas iz Dalekovoda, bivši šef Hanfe Ante Samodol te tri žene. Daniela Franić u Holding dolazi kao nevjenčana supruga Slavka Kojića, gradskog pročelnika za financije i jednog od Bandićevih najprisnijih suradnika, svoje mjesto dobila je i Darija Jurica, kćer HDZ-ovog veleposlanika u Washingtonu Nevena Jurice, koji je 2010. nepravomoćno osuđen zbog netransparentnog trošenja državnog novca te Nike Nodilo Lakoš koja dolazi iz Ministarstva financija. Najmlađa članica nove uprave, 32-godišnja Darija Jurica diplomirana je ekonomistica i bivša međunarodna tajnica Mladeži HDZ-a. 

Radila je u Ministarstvu financija, a sa zamjenicom gradonačelnika Sandrom Švaljek zna se još iz perioda dok je Vladu vodila Jadranka Kosor. 

Švaljek je tada bila savjetnica, a Jurica jedna od čelnica HDZ-ove mladeži na koju se Kosorica posebno oslanjala pa se Švaljek najvjerojatnije i zauzela za njeno imenovanje. 

Nike Nodilo Lakoš trenutno radi u Ministarstvu financija, a članica je i upravnog vijeća Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Slobodan Ljubičić sa svojim novim suradnicima u Holding je stigao tijekom prijepodneva u ponedeljak gdje se u nekoliko sati odigrala primopredaja dužnosti. Ivo Čović nakon nepunih pet godina odlazi s funkcije šefa najveće gradske tvrtke, a kakvo je stanje ondje zatekao, a kakvo ostavio, nova uprava izvijestiti će za nekoliko dana. Papire sa stanjem na računu naime već nekoliko dana pripremaju nadležni gradski uredi predvođeni kontrolnim.

Proširena Skupština 

U Holding će tijekom današnjeg dana stići i novi članovi Nadzornog odbora. Ondje je pak Milan Bandić postavio još šest svojih odanih osoba. Mirna Šitum i Vida Demarin ženski su duo nadzornog odbora dok će muški činiti Davor Štern, Ivan Šikić, Vlado Leko te Gojko Bežovan. 

Ovih dana Bandić je proširio i Skupštinu Holdinga pa će osim njega nju činiti i Slavko Kojić te zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek. Budući da gradonačelnik već duže vrijeme govori da je, sada već bivša uprava, od Holdinga napravila lošu tvrtku, za očekivati je da će željeti u što kraćem vremenu građanima pokazati koliko je njegov tim sposobniji. Upravo zbog toga svim je članovima Uprave zabranio odlazak na godišnji odmor jer od njih očekuje konkretne pomake u roku šest mjeseci.

>>Razriješeno staro vodstvo Zagrebačkog holdinga!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije