Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ovo je naš novi društveni dom u Gajnicama

Gradnja nove zgrade Mjesnog odbora uvrštena je u ovogodišnji plan malih komunalnih akcija tako da bi radovi trebali početi krajem godine
20. ožujka 2016. u 13:00 2 komentara 1888 prikaza
dom
Foto: ARHINGTRADE d.o.o.

Gotovo 9000 stanovnika Gajnica konačno će dočekati svoj novi društveni dom.

Iako su najveći kvart gradske četvrti Podsused-Vrapče, Gajnice jedine nisu imale mjesni prostor, no to će se, prema najavama, promijeniti već iduće godine.

– Gradnja nove zgrade Mjesnog odbora uvrštena je u ovogodišnji plan malih komunalnih akcija tako da bi radovi trebali početi krajem godine – rekao je Dubravko Peroš, predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče. Kako kaže, radovi će se odvijati u dvije faze, a dom bi trebao biti gotov 2017. godine. Nalazit će se u Ulici kerestinečkih žrtava, na broju 31.

– Tamo je sada jedan derutni objekt koji će biti uklonjen te će biti napravljena nova i moderna zgrada – najavio je Dubravko Peroš i istaknuo kako je predviđena vrijednost novog društvenog doma tri milijuna kuna, što ga čini najvrednijom ovogodišnjom investicijom u planu malih komunalnih akcija gradske četvrti Podsused-Vrapče.

– Za realizaciju tako vrijednih projekata gradska četvrt mora tražiti odobrenje Gradske skupštine. Mi smo zeleno svjetlo dobili ovaj tjedan i sada možemo krenuti na posao – objasnio je Peroš te istaknuo da je projektna dokumentacija već gotova. Sada slijedi javni natječaj za izvođača radova, a potom i sami radovi kojima se ipak najviše raduju stanovnici Gajnica. Kako kažu, njihov je kvart ugodan za život, ali nedostajalo mu je mjesto koje bi bilo centar zbivanja.

– Prostor će se koristiti za rad mjesnog odbora i za rad stranaka, ali će ga koristiti i građani te brojne udruge. Svima će posao biti puno jednostavniji kad se bude odvijao na jednom mjestu – istaknuo je Dubravko Peroš i dodao da će se ove godine također obnoviti i krovište na zgradi Mjesnog odbora Podsused u Domskoj 1.

Sve je spremna za polaganje državne mature u Ekonomskoj i upravnoj školi Split
'Hodnici su uski, a razredi natrpani'
U splitskoj školi shrvani zbog preminule učenice: 'Upozoravali smo na ovo!'
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • kalipso:

    Tri milijuna vrijedan objekt, a vizualizaciju je radio od susjeda mali za vrečicu čipsa? Katastrofa na što to liči!

  • hana11:

    Obnavlja se Titova kuća