Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
selidba u hrašće

Ove godine Dan vatrogastva neće biti na Jelačićevu trgu

Dan vatrogastva
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
20.01.2014.
u 15:30

Obzirom na to da je u lipnju i jubilarna 70. obljetnica DVD-a Hrašće, čiji je predsjednik Zlatko Križanić ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, središnja proslava Dana vatrogastva bit će u tom mjestu

Ovoga lipnja obilježit će se jubilarna 70. obljetnica Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Hrašće, a glavni će pokrovitelj te priredbe i šef organizacijskog odbora proslave Dana vatrogastva biti gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Prihvatio je on takve dužnosti danas za susreta s predsjednikom Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i DVD-a Hrašće Zlatkom Križanićem.

Bitna je novost da će uz tu svečanost biti održana i centralna proslava Dana vatrogastva u Zagrebu, inače održavana u svibnju.
- Ove godine Dan vatrogastva, blagdan svetog Florijana, neće kao i dosad biti na glavnom gradskom trgu, već se seli u Hrašće, koje tom prigodom također slavi - obrazložio je Križanić, a cilj je proslave, napominje, upoznati javnost s radom vatrogasaca i njihovom važnošću i stalnom prisutnošću u zajednici.

Na proslavi, stoji na službenim gradskim stranicama, uz gradsko izaslanstvo bit će i izaslanstva vatrogasnih zajednica županija, te visoki predstavnici Međunarodne vatrogasne federacije (CTIF), vatrogasci iz Njemačke, Rusije, Francuske, BiH, Slovenije, Mađarske, Češke i Slovačke, a očekuje se i dobar dio članova Diplomatskog zbora u RH, prije svega čileanski veleposlanik u Zagrebu Germán Orlando Ibarra Morán, i sam vatrogasac.

Komentara 1

Avatar tajar
tajar
18:30 20.01.2014.

Znaju vatrogasci gdje ima dobre janjetine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije