Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popis je dugačak

Ovakvo divljanje Zagreb ne pamti: Policija objavila za što se sve tereti vozač koji je na Staru godinu priredio užas

Zagreb: BMW-om uletio u suprotni smjer, izazvao sudar pa pobjegao
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/12
02.01.2023.
u 12:09

Na Staru godinu 34-godišnji vozač BMW-a prvo je napao i teško ozlijedio 58-godišnju ženu, a zatim iz čiste obijesti napravio kaos u centru grada, autom udario motociklista, pokosio stupiće, vozio u suprotnom smjeru i zabio se u stablo, ali ni tu nije kraj...

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad  34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Osobito teška tjelesna ozljeda“ i dva kaznena djela „Prijetnje“ te kaznenog djela „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 34-godišnjak 31. prosinca 2022. godine oko 16.20 sati došao osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka do autopraonice na adresi u Zagrebu, Šestinski trg,  izašao iz osobnog automobila i prišao oštećenoj 58-godišnjakinji, koju poznaje otprije, započeo razgovor i počeo prijetiti te je potom fizički napao i teško ozlijedio. Nakon toga vozilom se udaljio s mjesta događaja.

U  međuvremenu oštećenoj je prišla kći kojoj je kazala što je osumnjičeni rekao, kako je prijetio, a dio prijetnji odnosio se i na nju. Zbog napada to je kod njih izazvalo osjećaj straha i bojazni za vlastiti život i živote članova njihove obitelji. Oštećenoj 58-godišnjakinji pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno kako je teško ozlijeđena i podvrgnuta je operativnom zahvatu.

Nakon počinjenja navedenih kaznenih djela osumnjičeni je sjeo u osobni automobil marke BMW i pravljajući njime u užem centru Zagreba iz obijesti teško je kršio propise o sigurnosti prometa, pri čemu je izazvao opasnost za život i tijelo ljudi te odbijao zaustaviti se na naredbu policijskih službenika koji su ga pokušavali zaustaviti svjetlosnom i zvučnom signalizacijom službenim vozilom.

31.12.2022., Zagreb - Vozac automobila marke BMW usao u suprotni smjer te izazvao sudar pa je vozac pobjegao nakon nesrece na krizanju Trga Antuna, Ivana i Vladimira Mazuranica i Hebrangove ulice. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

U Klaićevoj ulici u takvoj obijesnoj vožnji prednjim i desnim dijelom vozila naletio je na motocikl zagrebačkih registarskih oznaka zbog čega je vozač pao na kolnik, a motocikl je odbačen na nogostup.

Osumnjičeni se ni tada nije zaustavio već se nastavio dalje kretati Klaićevom ulicom bez zaustavljanja u suprotnom odnosno zabranjenom smjeru, prošao je raskrižje s Rooseveltovim trgom, nakon čega je kod broja 8 Trga Republike Hrvatske zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i osobinama ceste (semaforizirano raskrižje, suprotan smjer, gustoća prometa) izgubio nadzor nad vozilom te naletio na metalne stupiće.

31.12.2022., Zagreb - Vozac automobila marke BMW usao u suprotni smjer te izazvao sudar pa je vozac pobjegao nakon nesrece na krizanju Trga Antuna, Ivana i Vladimira Mazuranica i Hebrangove ulice. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Dalje je u nekontroliranom kretanju sletio s kolnika s jugoistočne strane raskrižja Mažuranićevog trga na mekani teren i naletio na stablo. Tu nije bio kraj njegovu protupravnom ponašanju, već je izašao iz vozila i dao se u bijeg.

Sljedećeg dana u jutarnjim satima pronašli su ga policijski službenici te uz uporabu sredstava prisile priveli na kriminalističko istraživanje te potvrdili sumnju za počinjenje navedenih kaznenih djela.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu.

Komentara 63

DU
Deleted user
12:39 02.01.2023.

Kako se zove ovaj im.becil i drogeraš u Bmw-u??

MA
Marko77x
12:51 02.01.2023.

Cak ni inicijali. Postavlja se pitanje, cije je to stvorenje

Avatar Vukomerec
Vukomerec
12:29 02.01.2023.

Kako se vozač zove?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije