Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14. put u gradu

Ovaj su tjedan svi na ZFF-u, a evo i zašto

zff
Foto: ZFF
1/5
14.11.2016.
u 11:50

Više od 100 filmova, zanimljivi gosti... “Špica” se seli u Europu

Više od 100 filmova u devet dana na šest lokacija. Dobra je to najava tjedna u kojemu metropola već 14. put živi filmski. Za vikend je Zagreb Film Festival ispunio kino Europa, a u publici su bila i mnoga poznata lica, dokazujući kako je upravo ZFF ovih dana nezaobilazna destinacija.

“Muving” na šest adresa

S obzirom na repertoar, ali i zanimljive goste, na projekcijama ili festivalskom “muvingu” u Europi do nedjelje se očekuju i brojne druge face iz filmskog, estradnog i političkog svijeta, pa se “špica” tako seli na ZFF.

Filmovi se, osim u Europi, prikazuju i u Muzeju suvremene umjetnosti, Dokukinu KIC, Novoj akademijskoj sceni u Frankopanskoj 22, Institutu Croatien u Vukovarskoj te u kinu Tuškanac, gdje su se smjestile Kockice, nacionalni natjecateljski program kratkometražnoga filma s naglaskom na mladim autorima. Neće ga propustiti redatelj i scenarist Hrvoje Hribar, ali ni novinarka Jasna Nanut. Pratit će konkurenciju jer je u Kockice uvrštena i “Tanja”, film koji je ona režirala. Hribar također preporučuje “Gorana” redatelja Nevija Marasovića, koji u srijedu igra u Tuškancu.

Mnogi koji je nisu pogledali, s nestrpljenjem iščekuju dramu “Ne gledaj mi u pijat” redateljice Hane Jušić koji je na Venecijanskom filmskom festivalu osvojio Nagradu FEDEORA-e za najbolji europski film. Prikazuje se sutra 10.30 u Tuškancu te u 19.30 u Europi, a u gledalištu će, kažu, biti i glumica Petra Kurtela te kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak-Taritaš, koja će u srijedu, dodaje, doći i na “Flamansko nebo”, belgijsku priču čija je radnja smještena u bordel.

Isplati se na “Trampolin”

I film “Trampolin” redateljice Katarine Zrinke Matijević o odnosu majke i kćeri zarobljenih u ciklusu nasilja svakako se isplati pogledati, preporučuje glumica Ivana Roščić, a na programu je u četvrtak. Detaljan raspored možete provjeriti na www.zff.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije