Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugo Selo

Otvorili teretanu u parku i pomažu starijim susjedima

Street workout
02.02.2016.
u 14:26

Mjesto za vježbanje, druženje, ali i organizaciju humanitarnih akcija. Sve je to postao Street workout park u Dugom Selu koji je otvoren potkraj prošle godine na inicijativu mladog sportaša Siniše Majdandžića.

– Radi se o uličnom vježbanju koje ima elemente gimnastike i akrobacije, a u zadnjh je nekoliko godina osvojilo brojne poklonike diljem svijeta – govori taj 25-godišnjak koji je, nakon što se prestao baviti atletikom, napravio vlastiti park za vježbanje u dvorištu. Mnogi su ga tada pitali mogu li koristiti sprave te je uvidio da u Dugom Selu postoji potreba za parkom za vježbanje.

Baš za svakoga

S obzirom na to da su zaljubljenici u street workout dotad morali trenirati u Zagrebu, Siniša Majdandžić predložio je nadležnima da i u Dugom Selu podrže gradnju parka za vježbanje. Pregovori su počeli još 2013., a nakon odabira lokacije i dobivanja dozvola park je otvoren krajem 2015.

– Cijeli je projekt stajao oko 40 tisuća kuna, a u njemu svakodnevno vježba 50-ak ljudi – rekao je Majdandžić te napomenuo kako su neki sportaši već iskusni, no ima i puno novih.

Naime, park je smješten uz srednju školu i gradsku sportsku dvoranu, pa vježbačima često prilaze mladi koji su zainteresirani za nove sportske aktivnosti.

– Naš je cilj pokazati mladima zdravu stranu ulice, jer bi se u suprotnom okrenuli ljenčarenju ili lošem društvu – rekao je Majdandžić, inače student javnih financija, te napomenuo da se street workoutom može baviti baš svatko, samo je potrebno prilagoditi težinu vježbi.

A osim što treniraju,vježbači iz Dugog Sela posvetili su se i humanitarnom radu. Tako su čistili prilaze od snijega starijim i bolesnim osobama, a pomogli su i u popravljanju krovišta obitelji kojoj je kuća stradala u požaru.

Cilj otići na kup u New York

A za one koje street workout ipak nije privukao, ali žele vježbati, u parku će uskoro biti opremljena i prva vanjska teretana u Hrvatskoj koja će biti besplatna za sve.

– Dobili smo još 8000 kuna te smo odlučili opremiti park i drugim spravama – rekao je Majdandžić koji se street workoutom bavi dvije godine. Iako je grad financirao opremanje parka, on je osnovao udrugu u koju će se moći upisati svi koji će aktivno vježbati. Prvi im je plan otići na Svjetski kup u New York već ove godine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije