Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super ideja

Otvoreno novo ministarstvo ljubavi, a prvom akcijom bake i djedove u domovima žele razveseliti plišancima

Osijek: Umjesto putnika u tramvaju se voze plišani medvjedići
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
22.12.2020.
u 08:11

Prva akcija koju je pokrenuo Damir Trputec kreće na Badnjak, a zove se “Za nečiju baku i djeda”.

Za rad njegova ministarstva nisu bitne bilance, prihodi i porezi, jer jedino “gorivo” na koje radi jest – empatija. Zagrepčanin Damir Trputec pokrenuo je “Ministarstvo ljubavi”, inicijativu koja će imati samo jednu funkciju – donijeti osmijeh ljudima treće dobi koji se u jeku epidemije osjećaju usamljeno. Prva akcija koju je pokrenuo kreće na Badnjak, a zove se “Za nečiju baku i djeda”.

– Usamljenost je bolest gora od korone. Misija ove akcije je da umirovljenicima pomognemo i razveselimo ih – obrazlaže Trputec akciju, u koju će uključiti i zagrebačke domove za starije, a i objašnjava kako u njoj sudjelovati. Svi koji kod kuće imaju plišanu igračku mogu je spakirati u kutiju i zajedno s porukom odnijeti u bilo koji privatni ili gradski dom za starije. Poklone mogu ostaviti i susjedima za koje znaju da su usamljeni.

– Kad donesete paket, označite velikim slovom “B” za baku i “D” za djeda, a djelatnici u domu pronaći će one koji nemaju svoje bližnje i predat će im vaš paket s plišanom igračkom. A susjedima ostavite pred vratima. Možete prije toga pokucati, ali i ne morate – govori Trputec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije