Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko zadarsko srce

Pacijentima donirali 10 tona pomoći. Organizatorica u suzama: Ovo je čudo, kolika je to dobrota!

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/25
17.12.2020.
u 19:17

Akciju je pokrenula studentica socijalnog rada, Matija Lončar.

Desetak tona odijeće, hrane i drugih potrepština skupili su Zadrani za pacijente psihijatrijske bolnice Ugljan u četvrtak poslijepodne i ganuli cijelu Hrvatsku.

- Uputila sam poziv preko dvije grupe i mislila sam da će se odazvati možda stotinjak ljudi, ali ovo je čudo. Ova dobrota je pomogla ljudima i zbog osjećaja samoće jer nema posjete u koroni. Hvala svima od srca - kroz suze nam je ispričala Martina Šušić djelatnica psihijatrijske bolnice Ugljan.

- Danas mi je prvi dan na mjestu ravnatelja crvenog kriza i odmah ovako. Mnogi su pomogli i bit će i za druge kojima je potrebna pomoć - rekao nam je ravnatelj Šime Lisica.

 

Tijekom poslijepodneva i večeri Zadrani su dolazili u kolonama i u vise navrata vozilima blokirali promet kako bi donijeli pomoć za potrebite.

1/22

A Potaknuti pozivom na humanitarnu akciju prikupljanja odjeće i obuće za pacijente Psihijatrijske bolnice Ugljan, odazvali su se i policijski službenici i zaposlenici Policijske uprave zadarske

Nakon objave poziva u medijima, akcija je provedena u djelo te se velikodušno započelo sa prikupljanjem potrebite odjeće, obuće i drugih potrepština kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć posebno potrebita.

Foto: PU zadarska

Svu prikupljenu odjeću, obuću i posteljinu policijski službenici Policijske uprave zadarske danas poslijepodne su predali organizatorici te tom prigodom njihovim korisnicima uputili iskrene čestitke povodom nadolazećih blagdana te posebnu i iskrenu zahvalnost uputili svom medicinskom osoblju bolnice koji u ovo zahtjevno vrijeme humano rade svoj posao - istakli su iz zadarske policije.

Ključne riječi

Komentara 14

JO
jorgen
19:27 17.12.2020.

Bravo za građane - sramota za izdajničku Vladu RH koja će radije amerikancima dati milijarde kuna za vojnu industriju nego pomoći svojem narodu!

MA
majmudin
20:15 17.12.2020.

Bravo Zadru

ST
Stipan
23:25 17.12.2020.

Lipi moj svite, kad triba mi smo tu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije