Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Otvorene prijave za ovogodišnje natjecanje u financijskoj pismenosti namijenjeno osnovnoškolcima

Online kviz
21.02.2024.
u 14:47

Dosada se već prijavilo više od sto timova, a najuspješnijih 20 timova imat će priliku osvojiti vrijedne nagrade.

Online kviz sa svrhom poboljšanja financijske pismenosti učenika od 5. do 8. razreda osnovne škole održat će se u četvrtak, 29. veljače, a ekipe sastavljene od tri učenika i nastavnika-mentora mogu se prijaviti do petka, 23. veljače 2024. godine.

Dvadeset najuspješnijih timova osvojit će radionice financijske pismenosti za svoje razrede, dok će prva tri tima osvojiti i pametne ploče ili druga edukativna digitalna pomagala, ovisno o potrebama škole, te druge vrijedne nagrade.

Natjecanje već drugu godinu zaredom organizira Štedopis Institut za financijsko obrazovanje uz donaciju Addiko banke.

U prošlogodišnjem natjecanju sudjelovalo je više od 2600 učenika, 869 ekipa iz 295 škola iz cijele Hrvatske, a pobijedila je tročlana ekipa iz OŠ Ivanja Reka: Tibor Balić, Patrick Ivezić i Marko Pavelić. Ove godine na natjecanje se prijavilo već više od stotinu ekipa.

Veliki odaziv osnovnih škola na natjecanje pokazao nam je da interes za financijskim obrazovanjem itekako postoji te da su važnost financijske pismenosti prepoznali i nastavnici i učenici. Sva istraživanja pokazuju da rano podučavanje o upravljanju financijama može smanjiti rizik od financijskih problema i stresa vezanih uz financije kasnije u životu. Pozivamo nastavnike da prijave svoje učenike i budu dio pozitivnih promjena u obrazovanju.“, izjavila je Marina Ralašić, predsjednica udruge Štedopis.

Ove godine roditelji i nastavnici, pa i svi građani, mogu provjeriti svoje financijsko blagostanje putem posebnog upitnika o njihovom financijskom blagostanju. Financijsko blagostanje znači imati financijsku sigurnost i financijsku slobodu izbora, kako u sadašnjosti i tako i u budućnosti, a vlastite rezultate mogu saznati ovdje:

https://bit.ly/kviz-financijsko-blagostanje

Više informacija o natjecanju za osnovnoškolce i uvjetima prijave dostupno je na poveznici: Natjecanje u financijskoj pismenosti | (stedopis.hr)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije