Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorenje popratili sastav Hurtok i Scifidelity Orchestra

Otvorena nova pješačka zona u Vlaškoj; Tomašević: To je gradska politika

Zagreb: Svečano otvorena pješačka zona Stara Vlaška
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/17
05.06.2022.
u 10:30

Dovršeno je njezino uređenje, a danas je službeno i otvorena. Osim glazbe DJ-a, u staroj Vlaškoj predviđen je i cjelodnevni program. Obrtnici će na štandovima do 17 sati nuditi najbolje od svoj ponude, a održat će se i radionica izrade grafita.

Na obojene žardinjere stavljeni su i mekani jastuci za odmor, a došli su i stolovi sa stolicama za one koji kavu žele popiti u “To go” varijanti, ležerno i bez opterećenja. Oni će, doduše, ovdje biti samo danas, ali to je vizija kako bi nova pješačka zona u Vlaškoj mogla izgledati.

Dovršeno je njezino uređenje, a danas je službeno i otvorena. Osim glazbe DJ-a, u staroj Vlaškoj predviđen je i cjelodnevni program. Obrtnici će na štandovima do 17 sati nuditi najbolje od svoj ponude, a održat će se i radionica izrade grafita. 

Otvorenje su glazbeno popratili ukrajinsko-hrvatski sastav Hurtok i Scifidelity Orchestra, a nazočili su gradonačelnik i njegovi zamjenici, kao i članovi stranke Možemo. 

- Trenutno imamo 1 vozilo na dva stanovnika, a taj se trend pogoršava. Gradska je politika širenje pješačkih zona - rekao je Tomislav Tomašević, a Luka Korlaet rekao je da je sljedeći plan pretvorba dio Masarykove u pješačku zonu.

 

Komentara 20

IV
ivgreif
17:06 05.06.2022.

Gledaj fotku i škrabotinu grafitersku na fasadi zgrade koja je izgrađena prije 150 godina. Škrabotina na fasadi zgrade izgrađene u vrijeme Austrougarske je jednaka smeću na zelenoj površini. Tu se vidi da si lažni ekolog parazitu Tomašvić. Ti i tvojii birači mrzite Zagreb. Tu ste se dovukli, glumite neku masu, ali za par mjeseci će ulica biti umrtvljena, zapuštena i vandalizirana odnosno već sad je vandalizirana paletama, betonskim blokovima i kričavim bojama po betonu koje nagrđuju arhitekturu jezgre grada. Vi sa svojim "uređenjima" pozivate mrzitelje Zagreba da cijelu ulicu grafiterskim škrabotinama unakaze. Sramite se što radite Zagrebu.

Avatar Barba
Barba
11:18 05.06.2022.

A nesmetan prolaz hitnoj i vatrogascima u hitnim slučajevima?

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
08:02 06.06.2022.

50 metara zatvorene ulice. Najveći projekt nove gradske vlasti u prvih godinu dana njihovog radnog staža u životu, uz klupicu u duginim bojama na Zrinjevcu. Ovakvim tempom i zalaganjem niti jedan pripravnik u bilo kojoj tvrtci ne bi imao šanse biti primljen nakon probnog roka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije